Μέγας Εσπερινός και Λιτάνευση της Αγίας Γλυκερίας στο Γαλάτσι (ΦΩΤΟ)

Loading...


του Μάρκου Παπαγεωργίου

Με τον Μέγα Εσπερινό και μία μεγαλοπρεπή Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος, ολοκληρώθηκαν οι πανηγυρικές εκδηλώσεις για την εορτή της Αγίας Παρθενομάρτυρος Γλυκερίας στο Γαλάτσι, στον ομώνυμο Ιερό Ναό. 

Του Εσπερινού προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός με τη συμμετοχή πλειάδας ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Εκατοντάδες ήταν και πάλι οι πιστοί, οι οποίοι συνέρρευσαν στον Ναό ώστε να εναποθέσουν τις δεήσεις τους στην Αγία.

Λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε χαιρετισμό προς όλους τους πιστούς και ευχήθηκε, η χάρις της Αγίας Γλυκερίας να φωτίζει τις ψυχές τους. Από την πλευρά του, ο προιστάμενος του Ναού Αρχιμ. Νικόλαος Λιόλιος, ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο για την τιμητική του παρουσία στις εκδηλώσεις, καθώς και τον ομόλογό του Κηφισίας κ. Κύριλλο. Επίσης ευχαρίστησε το στρατιωτικό άγημα που συνόδευσε την Ιερά Εικόνα, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου, τον Δήμαρχο Γαλατσίου, τους Βουλευτές και Τοπικούς φορείς που παρευρέθησαν απόψε, την Ελληνική Αστυνομια. για τη μέγιστη βοήθειά του στην πραγματοποίηση της πανήγυρης, καθώς και τον Σύλλογο Κρητών που συνόδευσε την Ιερά Εικόνα.

 

 

 

 

 

 Ετικέτες