Λαμπρός πανηγυρισμός της Υπαπαντής στη Μητρόπολη Κυδωνίας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Η μεγάλη Θεομητορική και Δεσποτική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου μας, εορτάσθηκε με μεγαλοπρέπεια με την τέλεση του μεγάλου πανηγυρικού εσπερινού στο Μετόχιον της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνού και συμπροσευχουμένων του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, του Πρεσβ. π. Κυριάκου Κουρνιδάκη, του Πρεσβ. π. Παύλου Μαζανάκη, του Πρεσβ. π. Αλεξάνδρου Τρύφων, του Ιερομονάχου π. Ιερεμίου Χλιαρά, του διακόνου π. Δημητρίου Δερμιτζάκη και παρουσία πλήθους κόσμου.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Υπαπαντής Μαχαιρών Αποκορώνου, συλλειτουργούντων του Πρωτ. Αντωνίου Παπαδοκοκολάκη, του π. Ευαγγέλου Μπακαρόζου, του οικείου εφημερίου π. Γεωργίου Μαστραντωνάκη και του διακόνου π. Δημητρίου Δερμιτζάκη.

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η λέξη Υπαπαντή, σημαίνει την προηπάντηση την Υποδοχή του Χριστού μας. Παράλληλα με το νόημα της μεγάλης αυτής εορτής ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε και στον τίμιο γέροντα τον Συμεών. Ένας άνθρωπος που είχε ξεχάσει τον κόσμο, και είχε κάνει τη ζωή του προσευχή. Μία προσευχή που λίγοι κάνουμε στις μέρες μας καθημερινά, ασχολούμενοι με τα εφήμερα. Τόνισε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε την προσευχή καθ’ όλην την ημέρα, γιατί η προσευχή μας οδηγεί στον ουρανό.

φωτ. υλικό: από Θεία Λειτουργία Πρωτ. Ευτύχιος Πετράκης και από Εσπερινό διάκονος π. Δημήτριος Δερμιτζάκης

0302KYD.jpg
0302KYD1.jpg
0302KYD2.jpg
0302KYD3.jpg
0302KYD4.jpg
0302KYD5.jpg


Ετικέτες