Λαμπρός εορτασμός για τον Αγιο Ισίδωρο στο Περιστέρι (ΦΩΤΟ)

Loading...


του Σπύρου Παπαγεωργίου

Με ιεροπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015, η εορτή του Αγίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτου, στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίας Παρασκευής Περιστερίου.

Με προεστώτα της Ευχαριστιακής Σύναξης τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ, τελέστηκε επίσης μνημόσυνο για τον Μακαριστό Επίσκοπο Τράλλεων κυρό Ισίδωρο, πνευματικό πατέρα του Σεβασμιωτάτου Εμμανουήλ.

Επίσης κατ” αυτήν την ημέρα άγει τα ονομαστήριά του ο προϊστάμενος του Ναού, Αρχιμ. π. Ισίδωρος Στεφανάτος καθώς επίσης θυμάται και την επέτειο της εις Πρεσβύτερον χειροτονίας του.

Ο Σεβασμιώτατος Πτολεμαΐδος αναφέρθηκε σύντομα στον βίο του Αγίου Ισιδώρου που ασκήτευσε σε μοναστήρι στο όρος Πηλούσιο, για να ασχοληθεί με το έργο της ζωής του και τη μελέτη των Αγίων Γραφών, γι” αυτό έλαβε και το όνομα Πηλουσιώτης. Αναφερόμενος δε στον εορτάζοντα π. Ισίδωρο είπε πως «ο κάθε ιερέας προσφέρει θυσία στο Θεό «υπέρ των ιδίων αμαρτημάτων και των του λαού αγνοημάτων» για αυτό και οφείλουμε όλοι να αγκαλιάζουμε τον παπά της ενορίας μας και να τον στηρίζουμε, γιατί και αυτός σηκώνει τον Σταυρό του. Να εύχεσθε για τον εφημέριό σας ώστε η διακονία του στον Αμπελώνα του Κυρίου να είναι καλλίκαρπη και γεμάτη από ζήλο και αγάπη για τον Χριστό.»

Ο π. Ισίδωρος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την τιμητική του παρουσία, καθώς και όλους όσους παρευρέθησαν σήμερα στην Ευχαριστιακή Τράπεζα. Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε δε, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Περιστερίου Χρυσόστομο, δια του οποίου έλαβε την ιεροσύνη αλλά και τους αγαπητούς του ενορίτες που αποτελούν για αυτόν «την οικογένειά του».

peristeri_ag_parask1.jpg
peristeri_ag_parask12.jpg
peristeri_ag_parask18.jpg
peristeri_ag_parask21.jpg
peristeri_ag_parask3.jpg
peristeri_ag_parask4.jpg
peristeri_ag_parask9.jpg


Ετικέτες