Λαμπρή υποδοχή του Τιμίου Ξύλου στα Χανιά!(ΦΩΤΟ)

Loading...


Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα υποδέχτηκαν εκατοντάδες Χανιώτες μεγάλο τεμάχιο του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στη Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Χρυσοπηγής στα Χανιά την Κυριακή 24 Μαΐου 2015.

Το Τίμιο Ξύλο το μετέφερε με τις ευλογίες του Πατριάρχου Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Θεοφίλου του Γ’, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ.κ. Ησύχιος, ο οποίος έτυχε θερμοτάτης και λαμπράς υποδοχής από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη Χανιων κ.κ. Δαμασκηνό.

Στις 18.00 το απόγευμα συνοδεία αστυνομίας, το Ιερό Κειμήλιο της Ορθοδοξίας μας, έφτασε στην Ιερά Μονή Χρυσοπηγής όπου παραδόθηκε στην Καθηγουμένη της Μονής Θεοξένη Μοναχή, ακολουθώντας λιτανευτικής πομπής προς τον Ιερό Ναό πλαισιωμένης από κληρικούς της Μητροπόλεως  και από την αδελφότητα της Μονής. Στη συνέχεια τελέστηκε η Ακολουθία της υποδοχής και τέθηκε σε προσκύνημα από το πολυπληθές Χριστεπώνυμο πλήρωμα.

Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μαφού πρώτα ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Ιεροσολήμων και πάσης Παλαιστήνης κ.κ. Θεόφιλο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος κ.κ. Ησύχιο, ανέφερε ότι είναι μεγάλη ευλογία για την πόλη μας και τον τόπο μας να υποδεχόμαστε σήμερα ένα τόσο σημαντικό κειμήλιο του Χριστιανισμού.

Στη συνέχεια ακολούθησε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος κ.κ. Ησυχίου.

Το Τίμιο Ξύλο θα παραμείνει στην Ιερά Μονή Χρυσοπηγής μέχρι την Τρίτη 1η Ιουνίου, ενώ κατά την παραμονή του, η Μονή θα είναι ανοιχτή όλη την ημέρα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες