Λαμπρή Πανήγυρις της Τρισυπόστατου Εορτής στη Σίφνο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου, την τοπική ανάμνηση των διαχρονικών θαυμασίων και ευεργεσιών της Παναγίας Χρυσοπηγής προς το νησί τους και την εορτή των Αγίων και Ισαποστόλων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης τίμησαν σήμερα πανδήμως οι ευσεβείς κάτοικοι της Σίφνου.

Το πρωί, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος ετελέσθη Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προξάρχοντος και θεολογικότατα τον θείο λόγο κηρύξαντος του Σεβασμιωτάτου Μητυροπολίτου Ιωαννίνων κ, Μαξίμου και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτλατων Μητροπολιτών Σύρου & Σίφνου κ. Δωροθέου Β΄ και Γρεβενών κ. Δαβίδ.

Την αγία εικόνα της Παναγίας Χρυσοπηγής, η οποία μετά την Αγρυπνία στο ομώνυμο Κάθισμα περιήλθε τα χωριά της Σίφνου, λιτανευθείσα όλη τη νύχτα, διά χειρών Σιφνίων φιλευσεβών Σιφνίων, υπεδεχθησαν κατά την άφιξή της στα πρόπυλα του Ιερού Ναού, διαρκούσης της Θείας Λειτουργίας, οι τρεις Αρχιερείς, παιανιζούσης της Φιλαρμονικής του ΠΙΙΕΤ.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Δήμαρχος Σίφνου, κ. Μπαμπούνης, ο Πρόεδρος των απανταχού Σιφνίων κ. Ζαμπέλης, οι επί τιμή Αρχηγοί του Λ.Σ. κ.κ. Συρίγος και Δελημιχαήλ, οι Διευθυντές του Λιμεναρχίου και του Αστυνομικού Τμήματος Σίφνου, η Ευεργέτης της Ιεράς Μητροπόλεως κα Δώρα Συγγκελίδου, μαθητές και εκπαιδευτικοί, ο Κυβερνήτης του Πολεμικού «ΚΑΒΑΛΟΥΔΗΣ», το οποίο με εντολή του Αρχηγού ΓΕΝ κατέπλευσε από την ΠΝΒ Σύρου στη Σίφνο, προς απόδοσι τιμών, και πλήθος Σιφνίων και παρεπιδημούντων πιστών.

Εν συνεχεία, πραγματοποιήθηκε πάνδημος λιτανεία της Αγίας Εικόνος της Παναγίας Χρυσοπηγής προς την πλατεία Ηρώου, πλαισιουμένη από τη Φιλαρμονική του ΠΙΙΕΤ, όπου ομίλησαν ο Δήμαρχος Σίφνου και ο Πρόεδρος των απανταχού Σιφνίων, οι οποίοι ευχαρίστησαν τους παραστάντες Αρχιερείς και όλους τους μοχθλησαντες και μογήσαντες για την επιτυχία των εκδηλώσεων, την επιμέλεια των οποίων είχε εκ μέρους του Δήμου Σίφνου ο ορισθεις ως τελετάρχης Αντιδήμαρχος κ. Κωνστ. Σούλης και εκ μέρους της Ιεράς Μονής Βρύσεως ο Ηγούμενος, Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιωαννίκιος Λαμπρινός και ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ειρηναίος Νάκος.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, τέλος, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές των εκδηλώσεων και τους παραστάντες πιστούς και συνεχάρη ιδιαίτερα τα μέλη της Φιλαρμονικής του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, που αφίχθησαν, κατόπιν εγκρίσεως της Διοικούσης Επιτροπής, στη Σίφνο, προκειμένου να πλαισιώσουν και να λαμπρύνουν τις εκδηλώσεις, αποσπάσαντα ευμενέστατα σχόλια και άριστες εντυπώσεις.

Η Εκδήλωση επελέγη με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, υπό τα χειροκροτήματα και τις ευχαριστίες του λαού προς την προστάτιδα της Σίφνου Παναγία Χρυσοπηγή για τις προς τη Σίφνο, πάλαι τε και επ΄ εσχάτων, θαυματουργικές ευεργεσίες της.

P1330238.jpg
P1330259.jpg
P1330272.jpg
P1330293.jpg
P1330302.jpg
P1330343.jpg
P1330385.jpg
P1330536.jpg
P1330602.jpg
P1330608.jpg
P1330674.jpg
P1330684.jpg


Ετικέτες