Λαμπρή λιτάνευση στον Κολωνό (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


του Σπύρου Παπαγεωργίου

Στη Λιτάνευση χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας Χρυσόστομος, περικυκλούμενος από πλήθος ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών αλλά και άλλων Μητροπόλεων του λεκανοπεδίου. Κατά τη λιτάνευση, πολλοί ήταν οι πιστοί που έρραιναν με λουλούδια από τα μπαλκόνια τους την εικόνα.

Με την επιστροφή της πομπής στον Ιερό Ναό ο κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά για την πρόσκληση να συμμετάσχει στις πανηγυρικές εκδηλώσεις της ενορίας αλλά και την αγάπη του κόσμου, ενώ έκλεισε λέγοντας ‘ότι «η Εκκλησία είναι η Κιβωτός που μόνο μέσα σε αυτήν βρίσκουμε την σωτηρία μας, αυτή μόνο μας έχει μείνει και σε αυτήν εμπιστευόμαστε να φωτίζει τους ηγέτες του τόπου και να λειτουργούν για το καλό του τόπου.»

Ο προϊστάμενος του Ναού, Αρχιμ. Κλήμης Φιλίππου ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο για την τιμητική του παρουσία στις εόρτιες εκδηλώσεις καθώς και όσους συνετέλεσαν στην οργάνωση της Πανηγύρεως.

Στη συνέχεια τελέστηκε ιερά παράκληση την οποία παρακολούθησε πολύς κόσμος. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στις Ακολουθίες έψαλλε ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως, κ. Φώτιος Γιαννακάκης και η εκλεκτή χορωδία του.

 

 


 

 Ετικέτες