Λαμπρές εκδηλώσεις στην Ι.Μ. Αγίου Στεφάνου Μετεώρων (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με την δέουσα λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη τιμήθηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Στεφάνου, πρωτομάρτυρα και προστάτη της ομώνυμης Ιεράς Μονής Μετεώρων.

Το απόγευμα Σαββάτου ξεκίνησε το πρόγραμμα των διήμερων λατρευτικών εκδηλώσεων και παρατηρήθηκε κοσμοσυρροή ενώ το καθολικό της Μονής γέμισε ασφυκτικά από τους πιστούς που έσπευσαν να τις παρακολουθήσουν και να τιμήσουν την μνήμη του Αγίου.

Στις 17.00 τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ ενώ ακολούθησε Θείο Κήρυγμα με εκτενή και εμπερισταωμένη στον βίο του Αγίου Στεφάνου, την προσήλωση του στο Χριστό και τον μαρτυρικό θάνατό του δια λιθοβολισμού προτρέποντας όλους να ακολουθήσουν το παράδειγμα της πίστης του και να βάλουν στη ζωή τους το Χριστό.

Αμέσως μετά η Καθηγουμένη Χριστονύμφη και η αδελφότητα της Μονής υποδέχτηκαν τους προσκυνητές στο αρχονταρίκι και αντάλλαξαν ευχές για τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων και την έλευση του νέου έτους.

Τον Πανηγυρικό Εσπερινό παρακολούθησαν εκπρόσωποιτ ων τοπικών αρχών και φορέων και πλήθος πιστών ενώ οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε το πρωί της Κυριακής παρουσία πλήθους προσκυνητών.

2712stef (1).JPG
2712stef (2).JPG
2712stef (3).JPG
2712stef (4).JPG
2712stef (5).png


Ετικέτες