Λαγκαδά Ιωάννης: «Ο Θεός μας έδωσε τα πάντα και πάνω από όλα μας προόρισε για ζωή αιώνιο» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Κυριακή 02 Αυγούστου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, εις τον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής – Ασκού όπου και φυλάσσεται η Θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας της Ασκονίτισσας (8ος αι.), η οποία και είχε μεταφερθεί από τους πρόσφυγες της Ανατολικής Θράκης στις αρχές του 20ου αιώνα.

Ο Ιερός Ναός είχε την χαρά και ευλογία να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει τον Τίμιο Σταυρό της Παλαιάς Επισκοπής Λητής και Ρεντίνης ο οποίος τέθηκε προς προσκύνηση και ευλογία όλων των χριστιανών που προσήλθαν με κατάνυξη να προσκυνήσουν τον Τίμιο αυτό θυσαυρό της Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Ιεράς μας Μητροπόλεως για να αντλήσουν από αυτόν πλούσια χάρη και δύναμη ενόψει της αγίας περιόδου του Δεκαπενταυγούστο που είναι αφιερωμένη στην Υπεραγία Θετόκου και Μητέρα του Χριστού.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης έκανε εκτενή αναφορά στο νόημα της εορτής της Προόδου του Τιμίου Σταυρού από όπου ξεκινάει και η περίοδος αυτή, τονίζοντας πως το γεγονός αυτό που φέρνει στην μνήμη μας η Αγία Εκκλησία με την πρόοδο, την λιτάνευση και την πορεία του Τιμίου Σταυρού ανάμεσα μας, για να μας δώσει ακριβώς το μήνυμα πως και η δική μας δυσίατος νόσος της αμετανοησίας και του εγωισμού μπορεί να θεραπευτεί εάν στρέψουμε τον νου μας στο μυστήριο του Σταυρού και αν βιώσουμε αυτό το μυστήριο ως φανερουμένη αλήθεια της αγάπης του Θεού για εμάς. Τότε μόνο θα ανανήψουμε και θα συνέλθουμε.

Παράλληλα έκανε λόγο και για το σημερινό ευαγγελικό ανάγνωσμα όπου γίνεται λόγος για το σώμα αφού συνήθως ομιλούμε για την ψυχή και το πνεύμα.
Ο Απόστολος Παύλος φανέρωσε σήμερα με έναν τρόπο σαφέστατο ότι όπως η ψυχή μας η αθάνατος είναι Ιερά και Αγία, έτσι και το σώμα μας είναι Ιερό και δεν έχουμε το δικαίωμα να το βεβηλώνουμε και να το φθείρουμε, διότι είναι ναός Θεού, που σημαίνει ότι στην ορθόδοξο θεολογία και ανθρωπολογία, ο άνθρωπος που πλάσθηκε κατ ΄ εικόνα και ομοίωση Θεού φέρει αναποσπάστως συνδεδεμένα τα δύο στοιχεία της ψυχή και του σώματος, είναι Ιερά και Αγία και συνεπώς και τα δύο έχουν προορισμό αιώνιο.

Αναφέρθηκε επίσης στις μέρες αυτές που είναι συνδεδεμένες με την Παναγίας μας, είναι ημέρες που μας θυμίζουν την ανάγκη που έχουμε για να αναζητούμε την σωτηρία μας, γιατί η Παναγία μας έφερε στον κόσμο Τον Σωτήρα. Προσκυνώντας δε την θαυματουργό της εικόνα παρατηρούμε ότι μας δείχνει τον Υιό της, μας δείχνει από πού εκπορεύεται η χάρης, μας δείχνει προς τα πού πρέπει να κατευθύνουμε την ζωής μας.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Σεβσαμιώτατος Ποιμενάρχης κ.κ. Ιωάννης, προέτρεψε όλο τον κόσμο πως αντί να βρισκόμαστε στον δισταγμό της ολιγοπιστίας, ας κάνουμε ένα βήμα μπροστά για να βιώσουμε την καρποφορία της χάριτος μέσα στην ευλογία της πίστεως, μέσα από τις πλούσιες δωρεές και τα ευεργετήματα της χάριτος του Θεού, γιατί ο Θεός μας έδωσε τα πάντα και πάνω από όλα μας προόρισε και μας προορίζει όχι για τον τάφο αλλά για ζωή αιώνιο και ατελεύτητο και μας δίδει το μήνυμα πως αυτό που είμαστε είναι αυτό που Εκείνος έβγαλε μέσα από τα χέρια του η εικόνα και ομοίωση Του.

Ο Τίμιος Σταυρός θα παραμήνει εις τον περικαλλή ιερό ναό της ενορίας του Ασκού μέχρι και την Τρίτη 04 Αυγούστου.

DSC_5128.JPG
DSC_5144.JPG
DSC_5155.JPG
DSC_5179.JPG
DSC_5199.JPG
DSC_5238.JPG
DSC_5240.JPG


Ετικέτες