Κυριακή των Μυροφόρων στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Λαμίας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Λαμίας ιερούργησε και μίλησε την Κυριακή των Μυροφόρων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αειμνήστου Πυροσβέστη Χρήστου Γιαταγάνα, ο οποίος εκοιμήθη αιφνιδίως σε ηλικία 32 ετών.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης τόνισε ότι οι Άγιοι Πατέρες με σοφία όρισαν ώστε η μετά την Ανάσταση τρίτη Κυριακή να είναι αφιερωμένη στις Μυροφόρες γυναίκες επειδή η πράξη της τόλμης και της αφοβίας τους αποδεικνύουν τη γνησιότητα της πίστεως και της αγάπης προς τον Διδάσκαλό τους και σηματοδοτούν την ορθή πορεία της πίστεως για κάθε χριστιανό. Το μυστήριο της Αναστάσεως κατανοείται μόνο με την πίστη. Η ανθρώπινη λογική αδυνατεί να εξιχνιάσει το κενό μνημείο. Αν η πίστη δε γίνει βίωμα τότε η Ανάσταση είναι μεν ένα συνταρακτικό γεγονός αλλά όμως ξένο από το γεγονός της υπάρξεως μας. Για να ζήσει ο χριστιανός την πίστη στον Αναστάντα Κύριο απαιτείται τόλμη και ηρωισμός, ιδιαίτερα στους σημερινούς δύσκολους καιρούς της αποστασίας.

Ευχήθηκε, τέλος, ο Αναστάς Κύριος να αναπαύει τον αείμνηστο Χρήστο εις χώραν ζώντων στη δε σύζυγο, τους γονείς, τον αδελφό και όλους τους οικείους να δίδει δύναμη, κουράγιο, υπομονή και την βεβαιότητα ότι πέρα από τον τάφο υπάρχει η αλήθεια της Αναστάσεως.

Μετά τη θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος είχε συνεργασία με τον Εφημέριο και τα στελέχη της Ενορίας και ενημερώθηκε για την συνέχιση των έργων αποπερατώσεως του άνω Ιερού Ναού. Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι παρά την οικονομική κρίση η δραστηριοποίηση των στελεχών της ενορίας μπορεί να αποφέρει καρπούς, ώστε να ολοκληρωθεί ο Ιερός Ναός της Αγίας Σοφίας, ο οποίος αποτελεί κόσμημα για την πόλη της Λαμίας.

2604fth.jpg
2604fth1.jpg
2604fth2.jpg
2604fth3.jpg
2604fth4.jpg
2604fth5.jpg
2604fth6.jpg


Ετικέτες