Κυριακή προ της Υψώσεως στην Ι.Μ. Φθιώτιδος (ΦΩΤΟ)

Loading...


Κυριακή προ της Υψώσεως χθες και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος ιερούργησε και ομίλησε στον Περικαλλέστατο Ιερό Ναό του Ευαγγελιστού Λουκά Πολιούχο της Πόλεως Λαμίας.

Στο κήρυγμά του αναφερθείς στην σημερινή Ευαγγελική περικοπή, ανέλυσε την συγκλονιστική αλήθεια του Ευαγγελίου, «οὐ γὰρ ἀπέστειλεν ὁ Θεὸς τὸν Υἱὸν εἰς τὸν κόσμον ἵνα κρίνῃ τὸν κόσμον, ἀλλ’ ἵνα σωθῇ ὁ κόσμος δι’ αὐτοῦ.(Ιωαν. §3 στιχ. 17)». Ανέφερε πολλά παραδείγματα από την ζωή και δράση του Χριστού για την Αγάπη Του και την Σωτηρία του Ανθρώπου. Η Σταυρική θυσία του Κυρίου, τόνισε ο Ποιμενάρχης μας, είναι η μεγαλύτερη Αγάπη του Χριστού για την Σωτηρία του Κόσμου από την αμαρτία.

Μέσα στην απαισιοδοξία που δημιουργεί στον άνθρωπο η κατάσταση της αμαρτίας, μέσα στις φοβίες και στις νευρώσεις που δημιουργεί η απομάκρυνσή μας από τον Θεό να σταματήσουμε να κρίνουμε τους άλλους, αφού ο θεός δεν ήρθε ως Κριτής αλλά ως Σωτήρας.

Στην Θεία Λειτουργά έψαλλε η Βυζαντινή χορωδία του Ναού υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας κου Ανάργυρου Βλάχου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος έκανε αναφορά στη μνήμη των φονευθέντων υπό των Τούρκων της Μικρασιατικής Καταστροφής μαρτύρων, όπου η Αγία μας Εκκλησία έχει ορίσει να τιμάται η μνήμη τους σήμερα, και ιδιαίτερα στον Άγιο Χρυσόστομο Σμύρνης και παρότρυνε τους πιστούς να προσεύχονται στον Θεό ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύομε, να προφυλάξει την Πατρίδα μας από κάθε κακό και από τέτοιου είδους δεινά.

Μετά την Θεία Λειτουργία μετέβη στον παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά όπου ετέλεσε την Βάπτιση του υιού του δικηγόρου κου Νικολάου Κουτκιά και εγγονό του κου Βασιλείου Κουτκιά συνταξιούχου εκπαιδευτικού και της κας Χριστίνας Κουτκιά συνταξιούχου εκπαιδευτικού και μέλους του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως .   

 Ετικέτες