Κυδωνίας Δαμασκηνός: «Αν όχι εμείς, τότε κανείς…» (ΦΩΤΟ)

Loading...


«Καθημερινά προσπαθούμε όλοι μας να βοηθήσουμε τους αναγκεμένους αδελφούς μας», τόνισε στον ευχαριστήριο χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης Κυδωνίας κ.κ. Δαμασκηνός, στο τσάι αγάπης που παρευρέθηκε και προετοίμασε η Ενορία Αγίου Νικολάου Χαλέπας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη, αφού πρώτα ευχαρίστησε τον οικείο εφημέριο Πρωτ. Γαβριήλ Μαζανάκη, τους ιερείς που παρέστησαν Πρωτ. Αντώνιο Κουκουράκη και Πρωτ. Εμμανουήλ Περδικάκη, καθώς και όλους τους συνεργάτες και τον κόσμο, που η αγάπη του ακόμη μία φορά γέμισε την αίθουσα με φιλάνθρωπα συναισθήματα.

 

Εάν εμείς μεταξύ μας δεν σφίξουμε τα χέρια μας, ανέφερε σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος, δεν ενωθούμε μεταξύ μας, δεν νοιώσουμε τον πόνο και την δυσκολία του άλλου τότε να είστε σίγουροι πως δεν πρόκειται κανείς άλλος, αν το πάρουμε από την ανθρώπινη πλευρά να ενδιαφερθεί για εκείνους τους ανθρώπους.

Ενδιαφέρεται όμως ο ίδιος ο Χριστός και γι΄αυτό πολλές φορές όσοι άνθρωποι ευεργετούν τους άλλους ανθρώπους, τους τα αποστέλει ο Θεός πλουσιοπάροχα, διότι πραγματοποιείται αυτό που είπε ο Χριστός στο Ευαγγέλιο: «όποιος ελεήσει ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εμοί εποιήσατε». Εκείνο τελικά που πρέπει να μείνει προς όλους εμάς είναι η αγάπη μας προς τον Χριστό, η οποία εκφράζεται στο πρόσωπο του συνανθρώπου μας.

0704kyd (1).jpg
0704kyd (2).jpg
0704kyd (3).jpg
0704kyd (4).jpg
0704kyd (5).jpg
0704kyd (6).jpg