Κορίνθου Διονύσιος: Τρεις αγάπες κινούν τους πόδας μου (ΦΩΤΟ)-

Loading...


Την Θ. Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, χθες, Πέμπτη 2 Απριλίου 2015, στο Ι. Ησυχαστήριο Παναγίας Γοργοϋπηκόου Ψαχνών Ευβοίας, με την ευλογητή παρουσία του επιχωρίου Ποιμενάρχου και πολυαγαπημένου αδελφού του, Σεβ. Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου. 

Πρόκειται για μία παράδοση ετών, που τηρεί με ευλάβεια ο Σεβ. Ποιμενάρχης από τα χρόνια της ιερατικής του διακονίας στην Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος και που καθιερώθηκε να τελείται πάντα κατ’ αυτήν την ημέρα (δηλ. την Πέμπτη πριν το Σάββατο του Λαζάρου), αφού είναι η τελευταία ημέρα που το θαυματουργό εικόνισμα του Τιμ. Προδρόμου κατά την διάρκεια της Μεγ. Τεσσαρακοστής λιτανεύεται με ευλάβεια στους Ι. Ναούς της Χαλκίδος, των Ψαχνών και των περιχώρων και διανυκτερεύει στο Ι. Ησυχαστήριο πριν αναχωρήσει για τα Κατούνια, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην προσφώνησή του ο σεπτός Ποιμενάρχης της Χαλκίδος, ο οποίος ομίλησε με τα πιο θερμά λόγια τόσο για την προετοιμασία των χριστιανών για το Πάσχα όσο και για το έργο του αδελφού του Ιεράρχη και Μητροπολίτου μας.
Στην συνέχεια ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Διονύσιος ευχαρίστησε τον εντόπιο Ιεράρχη για τα καλά του λόγια, για την φιλοξενία, τα καλά έργα, τον χαρακτήρα και το τεράστιο Ποιμαντικό, Διοικητικό και Φιλανθρωπικό έργο που έχει επιτελέσει. Επίσης, αναφέρθηκε στις τρεις αγάπες, που «κινούν τους πόδας του», παρά το βεβαρυμμένο πρόγραμμα των ημερών, οι οποίες δεν είναι άλλες από την Παναγία Γοργοϋπήκοο, τον Τιμ. Πρόδρομο και την Χαλκίδα, στην οποία υπηρέτησε επί τριακονταετία και πάντα κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά του. Τελειώνοντας, ευχήθηκε σε όλους Καλή και Αγία Μεγάλη Εβδομάδα και Καλή Ανάσταση.


 Ετικέτες