Κοπή Βασιλόπιτας Κατηχητών της Ι.Μ. Γλυφάδας και 1η Σύναξη για το 2016 (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, στο Πνευματικό κέντρο του Ι. Ν. Εισοδίων Θεοτόκου Τερψιθέας Γλυφάδας, πραγματοποιήθηκε 1η Συνάντηση Κατηχητών και Ιερέων Νεότητος, για το νέο έτος 2016.

Παραδοσιακά, στη πρώτη Συνάντηση των Κατηχητών και Κατηχητριών κάθε νέου χρόνου, κόβεται και η Βασιλόπιτα του Γραφείου Νεότητος γενικότερα, όπως έγινε και φέτος, στο τέλος της συναντήσεως, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γλυφάδας Ε. Β. Β. & Β. κ. Παύλου.

Στην αρχή της Εκδηλώσεως, έγινε ένας σύντομος χαιρετισμός από τον Υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητος π. Αντώνιος Χρήστου. Αμέσως μετά, ο Μητροπολίτης κ. Παύλος προέβει στην κεντρική ομιλία της συναντήσεως με θέμα : «ἐν φυλακῇ ἤμην καὶ ἤλθετε πρός με…».

Μια εισήγηση απόσταγμα από την εικοσιεπτάχρονη εμπειρία του Ποιμενάρχου μας, στη διακονία του στις Φυλακές.

Ακολούθησαν παρεμβάσεις από τους κατηχητές και την απόφαση να επισκεφθούν συνοδεία του Σεβασμιωτάτου, οι ίδιοι την φυλακή να δουν από κοντά τους κρατούμενους και να γίνει ένας φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μαζί τους από την ομάδα Ενηλίκων ποδοσφαίρου της Μητροπόλεώς μας.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος και ευλόγησε τη Βασιλόπιτα και μοίρασε τα κομμάτια της Βασιλόπιτας στους Κατηχητές μαζί με ένα βιβλίο του μακαριστού π. Αντωνίου Αλεβιζόπουλου με τίτλο «Βουδιστικές αιρέσεις στο Φως της Ορθοδοξίας», επιμέλεια του Μοναχού Αρσενίου Βλιαγκόφτη.

Τα κομμάτια περιείχαν 3 φλουριά τα οποία βρέθηκαν στα αντίστοιχα κομμάτια κατηχητών, οι οποίες έλαβαν ως ευλογία, από τον Σεβασμιώτατο, ένα φάκελο που περιείχε ως ευλογία σεβαστό χρηματικό ποσό.

ag camera 001.JPG
ag camera 002.JPG
ag camera 004.JPG
ag camera 006.JPG
ag camera 010.JPG
ag camera 011.JPG
ag camera 018.JPG
ag camera 024.JPG
ag camera 038.JPG
ag camera 051.JPG
ag camera 053.JPG
ag camera 055.JPG
ag camera 058.JPG


Ετικέτες