Κλίμα συγκίνησης στο Μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Γερασίμου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Του Αντώνη Καγγελάρη

Μέσα σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης και με τη συμμετοχή πολλών αρχιερέων και πλήθους ευσεβούς λαού, ετελέσθη το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του πολύκλαυστου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κυρού Γερασίμου.

Της Θείας Λειτουργίας, που τελέσθη στη Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος και συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ηλείας κ. Γερμανός, ο και Τοποτηρητής, Μαραθώνος κ. Μελίτων, Βρεσθένης κ. Θεόκλητος Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος, Ζακύνθου κ. Διονύσιος και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Αβίδου κ. Κύριλλος και Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Λόγους αγαθούς για το πρόσωπο του εκλιπόντος Ιεράρχη εξεφώνησε ο Τοποτηρητής της Ι. Μητροπόλεως, Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος.

Από τις αρχές του νησιού, έδωσαν το παρών η Βουλευτής του Νομού, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Παναγιώτης Φιλίππου, Σωτήρης Κουρής, οι Αντιδήμαρχοι, Βαγγέλης Κεκάτος, Σπύρος Ματιάτος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, Αγγελος Κωνσταντάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Γηροκομείου, Μάκης Αποστολάτος, ο τ. Υπουργός, Πέτρος Αλιβιζάτος, ο τ. Νομάρχης, Διονύσης Λευκαδίτης και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Μετά το πέρας της Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης Χρυσανθος ετέλεσε Τρισάγιο επί του τάφου του Μακαριστού Ιεράρχη. Σύσσωμος ο κλήρος και ο λαός με δάκρυα στα μάτια εξεφώνησε το ‘’Άξιος’’ για το πολυσέβαστο Ποιμενάρχη του.

mnhmosuno_gerasimou1.jpg
mnhmosuno_gerasimou3.jpg
mnhmosuno_gerasimou4.jpg
mnhmosuno_gerasimou5.jpg
mnhmosuno_gerasimou6.jpg
mnhmosuno_gerasimou8.jpg
mnhmosuno_gerasimou9.jpg
mnhmosuno_gerasimou14.jpg
mnhmosuno_gerasimou15.jpg
mnhmosuno_gerasimou16.jpg
mnhmosuno_gerasimou17.jpg
mnhmosuno_gerasimou19.jpg
mnhmosuno_gerasimou20.jpg
mnhmosuno_gerasimou21.jpg


Ετικέτες