Κισάμου Αμφιλόχιος: Να ορθώσομε το ανάστημα μας έναντι σε κάθε σύγχρονο κατακτητή και επίδοξο πολιορκητή των καιρών μας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Η 73η επέτειος του Ολοκαυτώματος της Καντάνου εορτάστηκε στην ιστορική και ηρωική Κάντανο με τριήμερο εκδηλώσεων. Αγώνες δρόμου, παρουσίαση ιστορικών οχημάτων, έκθεση αντικειμένων γερμανικής κατοχής, ομιλίες, συναυλία, κ.α. εμπλούτισαν το τριήμερο. Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων η 3η Ιουνίου, ημέρα του ολοκαυτώματος και επίσημη αργία για την Κάντανο. 

Στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Σωτήρος τελέστηκε Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου κ. Αμφιλοχίου, ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Πεσόντων και ομιλία για τα γεγονότα της εποχής από την κ. Αρχόντισσα Παπαδερού-Ναναδάκη, φιλόλογο, τ. Πρόεδρο ΙΛΑΕΚ.

Το τριήμερο τιμής και μνήμης ολοκληρώθηκε με παρουσίαση Προγραμμάτων λήξης Σχολικού έτους 2013-2014 Γυμνασίου και ΕΠΑΛ Καντάνου στο αμφιθέατρο του πρώην Δημαρχείου Καντάνου. Όπως σημείωσε ο Επίσκοπος κ. Αμφιλόχιος στον σύντομο χαιρετισμό του μετά την Δοξολογία: «… 73 χρόνια μετά τα γεγονότα του ολοκαυτώματος της Καντάνου ζωντανεύουν οι μνήμες και προσευχόμαστε για τους ηρωικούς προγόνους μας, οι οποίοι πρόταξαν τα στήθη και το ανάστημα τους στον κατακτητή της εποχής. Επίκαιρο όσο ποτέ το μήνυμα του ολοκαυτώματος. Επιτακτική ανάγκη επιτάσσει σε όλους εμάς σήμερα, 73 χρόνια μετά, να ορθώσομε το ανάστημα μας έναντι σε κάθε σύγχρονο κατακτητή και επίδοξο πολιορκητή των καιρών μας», κατέληξε ο Επίσκοπος μας.Ετικέτες