Κισάμου Αμφιλόχιος: Η ιατρική θεραπεύει την βιολογική υπόσταση και η επίκληση Αγίων συντελεί στην ίαση από πνευματικές νόσους (ΦΩΤΟ)

Loading...


Εορτή Αγίου Ιερομάρτυρος Θεράποντος 

Κατά την εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Θεράποντος, Επισκόπου Κύπρου, (14 Μαΐου) εορτάζει και το παρεκκλήσιο του Αννουσάκειου Ιδρύματος της Μητροπόλεως Κισάμυ & Σελίνου, το οποίο ευρίσκεται στον αύλειο χώρο του Ιδρύματος. Του Εσπερινού χοροστάτησε ο Επίσκοπος  Αμφιλόχιος ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην διπλή νόσο του ανθρώπου, την σωματική και την πνευματική.

«Η ιατρική επιστήμη έρχεται να θεραπεύσει την βιολογική υπόσταση του ανθρώπου και η πίστη στον Θεό και η επίκληση των Αγίων μας, του Αγίου Θεράποντος, συντελεί στην θεραπεία και ίαση από τις πνευματικές νόσους και οδύνες του ανθρώπου, οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις συντελούν στην σωματική ασθένεια», σημείωσε ο Επίσκοπος μας κάνοντας ευχαριστιακή μνεία στον Δντή του Ιδρύματος Αιδ. Πρωτ. π. Αντώνιο Αρετάκη, ως και σε όλο το προσωπικό (Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Διοικητικό, Βοηθητικό, κ.α.) για την κατάθεση ψυχής στο Ίδρυμα. Ευχαρίστησε επίσης και όλους τους Εθελοντές, ως και τους πολλούς, εκατοντάδες, επώνυμους και ανώνυμους που στηρίζουν τις πολλαπλές δράσεις του Ιδρύματος, καθώς όπως ανέφερε «περισσότεροι από 500 άνθρωποι σε καθημερινή βάση δέχονται τις φροντίδα, στοργή και αγάπη του Ιδρύματος μέσα από τις πολλές και ποικίλες προνοιακές δομές και δράσεις του».

Του Εσπερινού ακολούθησε παραδοσιακή φιλοξενία προς όλους τους συμμετέχοντες και παραδοσιακή Κρητική βραδιά στο υπαίθριο αμφιθέατρο του Ιδρύματος, με την συμμετοχή και των τροφίμων του Αννουσάκειου.Ετικέτες