Κερκύρας Νεκτάριος : Να απεμπλακούμε από τον εγωκεντρισμό και τον ατομισμό μας

Loading...


Την Κυριακή 23 Αυγούστου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Οδηγήτριας στο χωριό Βιρός Κέρκυρας. 

Στο κήρυγμά του ο κ. Νεκτάριος έκανε αναφορά στην ευαγγελική περικοπή, όπου ένας νέος ρωτά τον Ιησού Χριστό πώς θα σωθεί. Ο Χριστός του απαντά πως ακολουθώντας το νόμο του Θεού και απαρνούμενος ολάκερα τον εαυτό του, ο άνθρωπος σώζεται.

Συνεχίζοντας ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε πως η ζωή μας εξαρτάται από το Θεό, διότι προερχόμαστε από Εκείνον και για να συνυπάρχουμε μαζί Του, οφείλουμε να ακολουθούμε τις εντολές Του, να απεμπλακούμε από τον εγωκεντρισμό και τον ατομισμό μας. Όταν κάποιος κλείνεται στον εαυτό του, μη έχοντας κοινωνία με τους συνανθρώπους του, νοσεί ψυχικά. Ιδιαίτερα ο σύγχρονος άνθρωπος μένει ανικανοποίητος, παρότι κατέχει όλα τα υλικά αγαθά, εξαιτίας της απομακρύνσεώς του από το Θεό, γίνεται δούλος αυτών των αγαθών.
Ο Χριστός μας καλεί να ζήσουμε ελεύθεροι, συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης. Να εξαρτώμαστε μόνο από το Θεό, διότι Εκείνος είναι ο χορηγός της αληθινής αγάπης, της ειρήνης, της δικαιοσύνης, αλλά και της ποιότητας της ζωής μας. Το ερώτημα της σωτηρίας μάς απασχολεί και σήμερα. Ο Θεός σώζει από το θάνατο, ο οποίος αποτελεί το μεγαλύτερο φόβο του ανθρώπου. Πρέπει να μάθουμε ποιό είναι το θέλημα του Ουράνιου Πατέρα μας.
Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος προέτρεψε τους πιστούς να εργαστούν για τη σωτηρία τους, με τις πρεσβείες της Κυρίας Θεοτόκου και όλων των Αγίων, να παλέψουν τον πειρασμό και τον εγωϊσμό, βρισκόμενοι σε κοινωνία με τον Ζώντα Θεό.  Ετικέτες