Κερκύρας Νεκτάριος : Κέντρο της ζωής μας ο Χριστός(ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στο χωριό Μεσογγή της νότιας Κέρκυρας.

 Ο κ. Νεκτάριος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη Προς Γαλάτας Επιστολή του Αποστόλου Παύλου, ο οποίος τονίζει πως ο άνθρωπος δεν σώζεται από τα έργα του Νόμου, αλλά από τα έργα της πίστεως. Ο Νόμος του Μωυσή απευθυνόταν σε πνευματικά νηπίους ανθρώπους, δεν μπορούσαν δηλαδή να κατανοήσουν την ύπαρξη του Θεού.

  Με την Ενανθρώπιση του Λόγου έχουμε τον αποκεκαλυμμένο νόμο της Αλήθειας. Αναφέρει ο Απόστολος Παύλος στους Γαλάτες, ότι για τον παλαιό Νόμο έχει πεθάνει. Χρειαζόταν μεγάλη τόλμη την εποχή εκείνη, ώστε να αμφισβητήσει κανείς το Μωσαϊκό Νόμο. Ο άνθρωπος σώζεται εκ των έργων της πίστεως. Η πίστη αυτή είναι η Αποκάλυψη του Υιού του Θεού στον κόσμο.

 Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι οι άνθρωποι δυστυχώς μιμούνται τον παλαιό Ισραήλ ως προς το τυπικό κομμάτι της εφαρμογής των Θεϊκών εντολών. Αντιθέτως ο άνθρωπος του Χριστού Τον ακολουθεί στον ανηφορικό δρόμο, στο δρόμο της αρετής, που οδηγεί στην Αγιότητα.
 Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Κερκύρας προέτρεψε τους πιστούς να τοποθετήσουν ως κέντρο της ζωής τους το Χριστό, κυρίως αυτή την εποχή της πνευματικής κρίσης, της ραθυμίας, της αμέλειας και του συμφέροντος.
 

 Ετικέτες