Ι.Μ.Ιεραπύντης: Έναρξη των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Loading...


Η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας ανακοινώνει την έναρξη των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύντης και Σητείας «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης» για το διδακτικό έτος 2014-2015.

Η Σχολή, που είναι αναγνωρισμένη από το Κράτος και χορηγεί αναγνωρισμένα και επίσημα Πτυχία και Διπλώματα, σκοπό έχει τη διάδοση της πατροπαράδοτης εκκλησιαστικής μουσικής, την καλλιέργεια και τη μετάδοση του Πατριαρχικού ύφους και ήθους, την ανάδειξη νέων Ιεροψαλτών, τη δημιουργία Βυζαντινών Χορών και την επιμόρφωση των ήδη διακονούντων στα Ιερά Αναλόγια Ιεροψαλτών.

Η φοίτηση είναι εντελώς δωρεάν και η διδακτέα ύλη κατά τάξη είναι σύμφωνη με τα αναλυτικά προγράμματα του Τμήματος Μουσικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Πολιτισμού. Τα μαθήματα θα παραδίδονται από κατηρτισμένους Καθηγητές Βυζαντινής Μουσικής στο νεόδμητο Κέντρο Πολιτιστικής και Κοινωνικής Μέριμνας της Ιεράς Μητροπόλεως για την περιοχή της Ιεράπετρας, με υπεύθυνο τον Διευθυντή της Σχολής κ. Ιωάννη Αρώνη, και στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου πόλεως Σητείας για την περιοχή της Σητείας, με υπεύθυνο τον Πρωτοπρ. π. Νικόλαο Αλεξάκη.

Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου και ώρα 7:00 μ.μ. Οι εγγραφές γίνονται καθημερινά από τις 8:00΄ π.μ. έως τις 2:00΄ μ.μ. στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στην Ιεράπετρα (τηλ. 28420 22400 η 22786) και για την περιοχή της Σητείας τις απογευματινές ώρες στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου (τηλ. 28430 22967), καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ιεράς Μητροπόλεως: imis@imis.gr.Ετικέτες