Ιερά Αγρυπνία στον Άγ. Αντώνιο Χαλανδρίου-Βριλησσίων (ΦΩΤΟ & BINTEO)

Loading...


Του Σπύρου Παπαγεωργίου

Κατανυκτική ιερά Αγρυπνία, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Χαλανδρίου-Βριλησσίων, επί τη αποδόση της εορτής των Θεοφανίων.

Η Ιερά αυτή Παννυχίδα, εντάσσεται στο πλαίσιο των ετήσιων εορταστικών εκδηλώσεων για την Πανήγυρη του Οσίου Αντωνίου του Μεγάλου, εφόρου και προστάτου της ενορίας.

Εκτέθηκαν προς προσκύνηση απότμημα λειψάνων του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου και των εν Σινά και Ραϊθώ αναιρεθέντων πατέρων.

Των Ακολουθιών του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος, συμπαραστατούμενος από τους ιερείς του Ναού αλλά και άλλων ενοριών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο Θεοφιλέστατος, προ της απολύσεως, αναφερόμενος στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα και την φράση «ζητεῖτε δέ πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ καί τήν δικαιοσύνην αὐτοῦ, καί ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν», είπε ότι «Βασιλεία του Θεού είναι ο ίδιος ο Χριστός και η κοινωνία με τον Χριστό. Και η Δικαιοσύνη του Θεού είναι η αγαθότητα, η φιλανθρωπία και η αγάπη. Να ζητάμε την κοινωνία με τον Χριστό, να αγαπάμε τον Χριστό και η αγάπη του Χριστού να εκχύνεται στην καρδιά μας. Έτσι θα επέλθει η Χάρις του Θεού, θα φωτιστούμε, ώστε να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και ζωής, για να έλθουμε στην πραγματική κοινωνία με τον Χριστό».

Τον Θεοφιλέστατο, τους ιερείς αλλά και τους πιστούς που συμμετείχαν στην Αγρυπνία, ευχαρίστησε ο προϊστάμενος του Ναού, π. Αντώνιος Πασσάλης.

 

 

 Ετικέτες