Η υποδοχή του Αγίου Φωτός και ο λαμπρός εορτασμός της Αναστάσεως του Χριστού στην Πάτρα(ΦΩΤΟ)

Loading...


Χιλιάδες πιστοί κατέκλυσαν τους Ιερούς Ναούς στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών, τόσο στην μεγαλούπολη της Πάτρας, όσο και σε όλες τις Ενορίες, για να εορτάσουν την Ανάσταση του Ιησού Χριστού.

Η υποδοχή του Αγίου Φωτός έγινε στις 10:45μ.μ. στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου της Επισκοπής, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο και με την συμμετοχή πολλών Ιερέων και πλήθος Λαού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, εχοροστάτησε στην τελετή της Αναστάσεως και προεξήρχε στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών.

Ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε προς τα πλήθη των ευσεβών Χριστιανών, που είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό και το τεράστιο προαύλειο πέριξ αυτού, εγκάρδιο, αναστάσιμο χαιρετισμό, ευχόμενος προς όλους Χρόνια πολλά, πανευφρόσυνα και αναστάσιμα.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ετέλεσε την Πασχαλινή Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών εν πληθούση Εκκλησία, ευχόμενος προς όλους το φως της Αναστάσεως να καταυγάζη τις ψυχές των Ορθοδόξων Χριστιανών.