Η Τρίπολη υποδέχθηκε τα ιερά λείψανα της Αγίας Ακυλίνης της Ζαγκλιβερινής(ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Τα ιερά λείψανα της Αγίας θα παραμείνουν στην Αρκαδική Πρωτεύουσα μέχρι και την Κυριακή 14 Ιουνίου

Λίγο μετά τις 7:30 το απόγευμα της Κυριακής 7 Ιουνίου, έξω από το χώρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης η Αρκαδική Πρωτεύουσα υποδέχθηκε τα ιερά λείψανα της Αγίας Ακυλίνης από το Ζαγκλιβέρι… 

Τα ιερά λείψανα συνόδευσε ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος και η υποδοχή έγινε από τον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο, τον ιερό κλήρο, τις αρχές του τόπου και το χριστεπώνυμο πλήθος.
Τα ιερά λείψανα της Αγίας μεταφέρθηκαν με στρατιωτικό όχημα και με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής από το χώρο της υποδοχής στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία, όπου θα παραμείνουν μέχρι και την Κυριακή 14 Ιουνίου.

Κατά τη διάρκεια των ημερών που θα μείνουν τα ιερά λείψανα στον Ναό θα ψαλλούν ακολουθίες σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα.

Δευτέρα 8 Ιουνίου

Ώρα 7:00π.μ. Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Ώρα 5:30μ.μ. Εσπερινός και Ιερά Παράκληση της Αγίας Ακυλίνης.
Ώρα 8:00μ.μ. Απόδειπνο και Χαιρετισμοί της Αγίας Ακυλίνης.

Τρίτη 9 Ιουνίου
Ώρα 7:00π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
Ώρα 5:30μ.μ. Εσπερινός, Ιερά Παράκληση της Αγίας Ακυλίνης και στην συνέχεια ομιλία από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Ανδρέα Κονάνο με θέμα: «Ἀλήθειες πού συχνά ξεχνάμε».
Ώρα 8:00μ.μ. Απόδειπνο και Χαιρετισμοί της Αγίας Ακυλίνης.

Τετάρτη 10 Ιουνίου
Ώρα 7:00π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
Ώρα 5:00μ.μ. Ακολουθία του Αγίου Ευχελαίου.
Ώρα 8:30μ.μ. Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή της Κοιμήσεως του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Ιατρού, όπου θα ψάλλει ο χορός των ψαλτών του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Τριπόλεως.
Στην Ιερά Αγρυπνία θα τεθεί εις προσκύνηση η Ιερά Εικόνα του Αγίου που περιέχει τμήμα της καρδιάς του.

Πέμπτη 11 Ιουνίου
Ώρα 7:00π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Κοιμήσεως του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Ιατρού.
6:00μ.μ. Εσπερινός, Ιερά Παράκληση του Αγίου Λουκά του Ιατρού και στην συνέχεια ομιλία από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. Εφραίμ.
Ώρα 8:00μ.μ. Απόδειπνο και Χαιρετισμοί της Αγίας Ακυλίνης.

Παρασκευή 12 Ιουνίου
Ώρα 7:00π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
Ώρα 5:30μ.μ. Εσπερινός, Ιερά Παράκληση της Αγίας Ακυλίνης.
Ώρα 8:30μ.μ. Ιερά Αγρυπνία, όπου θα ψάλλει ἡ Γερόντισσα Μαριάμ μέ τη συνοδεία της.

Σάββατο 13 Ιουνίου
Ώρα 7:00π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
Ώρα 7:00μ.μ. Εσπερινός.
Ώρα 8:30μ.μ. Στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού τα χορευτικά συγκροτήματα της Πόλης μας θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς προς τιμήν της άφιξης της Αγίας Ακυλίνης στην πόλη της Τρίπολης.

Κυριακή 14 Ιουνίου
Ώρα 7:00π.μ. Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Αναχώρηση των Ιερών Λειψάνων για την Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού.

 

 

 

 

 Ετικέτες