Η Πτολεμαΐδα τίμησε τον Πολιούχο της (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Κοσμοσυρροή σημειώθηκε και εφέτος στις θρησκευτικές εκδηλώσεις του εορτάζοντος Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Προδρόμου της Πτολεμαΐδας, που πραγματοποιήθηκαν με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεοκλήτου, ολόκληρου του Ιερού Κλήρου της περιοχής, τοπικών πολιτιστικών και στρατιωτικών αρχών.

Ο υπέρλαμπρος Ιερός Ναός βρέθηκε στο επίκεντρο του εορτασμού της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Ιωάννου του Προδρόμου, κατά το διήμερο 28 και 29 Αυγούστου, με την τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού, την Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου και με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Το έργο και ο βίος του Ιωάννου του Προδρόμου, πρέπει ν’ αποτελούν τον φωτεινό φάρο για όλους, επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος, ενώ αναφέρθηκε και στις ενέργειές του για το Ρατσιστικό και την Υγεία, με επιστολές που απέστειλε στα αρμόδια Υπουργεία, ζητώντας να μην προχωρήσουν τα Νομοσχέδια αυτά, που επηρεάζουν και την ήδη δοκιμαζόμενη περιφέρειά μας. Ιδιαίτερα σημαντικό χαρακτήρισαν τον εορτασμό για την πόλη της Πτολεμαΐδας, οι απερχόμενοι Δήμαρχοι Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου και Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, καθώς ο Ιερατικός Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Θωμάς Μανάδης, ο οποίος ευχαρίστησε όλους φορείς και πιστούς για την αθρόα προσέλευσή τους, στέλνοντας το μήνυμα της “μετανοίας” τονίζοντας ότι μόνο όταν μετανοούμε έχουμε την ελπίδα να νιώσουμε την αιωνιότητα της ψυχής.

Να σημειωθεί ότι ο δραστήριος Ιερέας κατάφερε να αναγάγει τον Ιερό Ναό, ως το πνευματικό κάστρο της ενορίας του, λειτουργώντας παράλληλα την πλούσια βιβλιοθήκη, όπου έχει γίνει θεσμός η «Έκθεση Χριστιανικού βιβλίου».

Αίσθηση προκάλεσε το πλήρωμα της Εκκλησίας κα το κήρυγμα του Αρχιμανδρίτη Τιμόθεου για την “μετάνοια” καθώς ήταν εμπλουτισμένο με τα ανάλογα παραδείγματα.

Το παραδοσιακό πανηγύρι ήρθε να συμπληρώσει τον γενικότερο εορτασμό προσφέροντας χαρά και διασκέδαση σε μικρούς και μεγάλους.Ετικέτες