Η παρουσία του Σάμου Ευσέβιου στο Φανάρι και στην Χίο

Loading...


Ο Μητροπολίτης Σάμου κ Ευσέβιος μετά από πρόσκληση τού Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου συμμετείχε στη Σύναξιν απάσης της Ιεραρχίας τού Οικουμενικού Θρόνου « εκ των τής Οικουμένης περάτων» στην Κωνσταντινούπολιν από 29ης Αυγούστου έως καί 2ας Σεπτεμβρίου 2015.

Ήταν Σύναξις ενημερωτική σε κλίμα εγκαρδιότητος και αγάπης καλώς οργανωμένη. Ο Παναγιώτατος ενημέρωσε τους Αρχιερείς του Θρόνου για το επιτελούμενο πολυεύθυνο και πολυεπίπεδο έργο του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ανεφέρθη εις τους τομείς πρωτοβουλιών «προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος», της «καταλλαγής μεταξύ των χριστιανών και άλλων θρησκειών» και της προπαρασκευής της Αγίας Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας αλλά και την ανάγκη συγκλήσεως της Συνόδου αυτής, σε έκφραση της έννοιας της Ορθοδόξου μαρτυρίας στο σύγχρονο κόσμο.

Σε σχετική εισήγηση με θέμα το «φαινόμενο της μεταναστεύσεως και η ποιμαντική διακονία της Εκκλησίας προς τους εμπερίστατους εκ τούτου αδελφούς», ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου τοποθετήθηκε και ενημέρωσε την σύναξη για το μεταναστευτικό ζήτημα στην ακριτική Ιερά Μητρόπολή μας και την προσφορά της.

Με την ευκαιρία της επισκέψεως του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ Βαρθολομαίου στην νήσο Χίο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Ευσέβιος ορίσθηκε εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και παρέστη στις λατρευτικές και λοιπές εκδηλώσεις από 11ης έως 13ης Σεπτεμβρίου 2015 επί τη εορτή της Συνάξεως απάντων των εν Χίω διαλαμψάντων Αγίων.

O Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία συναντήσεως μετά της Υπηρεσιακής Πρωθυπουργού κας Θάνου και του καταγομένου εκ μητρός συντοπίτου Αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και ενέργειας κ. Κ. Μουσουρούλη.Ετικέτες