Η Πάτρα εκήδευσε ένα άνθρωπο της αγάπης, την Ιωάννα Μαζαράκη (ΦΩΤΟ)

Loading...


Η κοινωνία των Πατρών προέπεμψε στην αιωνιότητα την ενάρετη δασκάλα Ιωάννα Μαζαράκη η οποία αφιέρωσε την ζωή της στον Θεό και στον άνθρωπο.
 Γαλουχημένη πνευματικά, στην νεότητά της κοντά στον αοίδιμο π. Γερβάσιο Παρασκευόπουλο, επεράτωσε τις σπουδές της στην Αρσάκειο Παιδαγωγική Ακαδημία Πατρών και εν συνεχεία στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 Παρέμεινε η αφοσιωμένη δασκάλα της αγάπης στο Σχολείο παιδιών με προβλήματα ακοής. Τα αγάπησε με όλη της την καρδιά και στην κυριολεξία τα μεγάλωσε σαν δικά της παιδιά.
Δεν απέκτησε δική της οικογένεια, γιατί οικογένειά της ήτο οι συνάνθρωποί της οι οποίοι περίμεναν την αγάπη της και την προσφορά της.
Συγκινητική ήτο η συμπαράστασή της σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη από ανθρώπινη ζεστασιά και παρουσία στού πόνου το κρεβάτι.
Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Πατρών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, συμπαραστατουμένου υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου και πολλών Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη με λόγους συγκινητικούς στην προσωπικότητα της μεταστάσης και ετόνισε ότι ήταν πρότυπο ευσεβείας, φιλοθείας, φιλαγιότητος και φιλανθρωπίας.

Συγκινητική ήτο και η σύντομη αναφορά στο πρόσωπο της μακαριστής Ιωάννας, από τον εκπρόσωπο των παιδιών με προβλήματα ακοής, που είχαν δασκάλα την αείμνηστη. Με τον χαρακτηριστικό νοηματικό τρόπο ο ομιλητής ένδακρυς είπε:
« Αυτή μας έμαθε γράμματα, αυτή μας αγάπησε, αυτή μας μεγάλωσε, αυτή μας έκανε σωστούς ανθρώπους. Τώρα μας λείπει. Την ευχαριστούμε και την ευγνωμονούμε για ο,τι μας προσέφερε…»
Ας αναπαύη ο Θεός την μακαριστή Ιωάννα, τον άνθρωπο αυτό της προσφοράς και ας ευχηθούμε το έργο της να βρίσκη μιμητάς στην σύγχρονη κοινωνία η οποία αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα εξ’ αιτίας της ελλείψεως αγάπης.  Ετικέτες