Η Νίσυρος εόρτασε την Παναγιά (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το απόγευμα της Παρασκευής 14 Αυγούστου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ ετελέσθη υπό του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Σπηλιανής, Πανοσ. Αρχιμ. π. Στεφάνου Καλλιστή, Αρχιερατικού Επιτρόπου Νισύρου, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

Μετά το τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την λεγόμενη «ρεβυθάδα» της Παναγιάς στην τράπεζα της Ιεράς Μονής και εν συνεχεία, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, έψαλε μαζί με τον Ιερό κλήρο, τις «νιαμερίτισσες» και τους συγκεντρωμένους προσκυνητές τα εγκώμια και την Ακολουθία του Επιταφίου της Θεομήτορος.

Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασμιώτατος χοροστάστησε στον όρθρο και ετέλεσε την πανυγηρική Θεία Λειτουργία συμπαραστατούμενος από τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Στέφανο Καλλιστή και τον Αιδεσ. Πρωτ. π. Ιωάννη Διακοπαναγιώτη, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως. Εν συνέχεια ο Ποιμμενάρχης μας ευλόγησε τα κόλλυβα της Παναγίας και προεξήρχε της λιτανεύσεως της Ιεράς Εικόνος στο Μανδράκι μέχρι την αυλή του Ζωσιμοπούλειου, όπου προσεφέρθη η εορταστική τράπεζα.

Επικεφαλής των προσκυνητών ήταν ο Δήμαρχος Νισύρου κ. Χριστοφής Κορωναίος και ο Έπαρχος Κω-Νισύρου κ. Γεώργιος Χαλκιδιός. Πολύ μεγάλος αριθμός πιστών, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις υπερέβη τις πέντε χιλιάδες, έφτασε στη Νίσυρο από τα γύρω νησιά.

Άξια προσοχής είναι η σημαντική εθελοντική εργασία που προσφέρεται για την προετοιμασία και την πραγματοποίηση της πανηγύρεως, μέσω της οποίας τα έθιμα που σχετίζονται με την Παναγία τη Σπηλιανή διατηρούνται ζωντανά.

DSC02820.JPG
DSC02851.JPG
DSC02922.JPG
DSC02931.JPG
DSC02972.JPG
DSC02975.JPG
DSC02988.JPG
DSC03005.JPG


Ετικέτες