Η Μητρόπολη Μαρωνείας & Κομοτηνής υποδέχθηκε την Τιμία Κάρα του Αγίου νεομάρτυρος Ραφαήλ (ΦΩΤΟ)

Loading...


Τη Δευτέρα το απόγευμα, 26η Μαίου 2014, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, συμπαραστατούμενος υπό του Ιερού Κλήρου, παρουσία δε των Πολιτικών, Στρατιωτικών, Αστυνομικών Αρχών και πλήθους ευλαβών Χριστιανών, υπεδέχθησαν την Τιμίαν Κάραν του Αγίου ενδόξου νεομάρτυρος Ραφαήλ εκ της νήσου Μυτιλήνης, την οποίαν εκόμισε Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως.

Η υποδοχή της σεβασμίας Αγίας Κάρας έλαβε χώρα εις το ηρώον της πόλεως, όπου ανεπέμφθη δέησις και ακολούθως εσχηματίσθη πομπή, προπορευομένης της στρατιωτικής μουσικής, η οποία κατέληξε εις τον Ιερόν Καθεδρικόν Ναόν Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής.

Ακολούθως, εψάλη Δοξολογία, κατά την διάρκειαν της οποίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων εσημείωσε ότι εδιπλασιάσθη η χαρά, μετά την Ανάστασιν του Κυρίου, καθώς εν τω μέσω ημών ευρίσκεται σωματικώς ο θαυματουργός και νεοφανής Άγιος της πίστεώς μας, η Τιμία Κάρα του Οποίου έρχεται σε μίαν περίοδον, που συμπίπτει με την προετοιμασίαν των μαθητών της Τρίτης Τάξεως του Λυκείου, οι οποίοι θα διαγωνισθούν εις τας Πανελληνίους εξετάσεις και ευχήθη υπέρ φωτισμού, ενδυναμώσεως και επιτυχίας πάντων.

Επί τω τέλει, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιάκωβον διά την ευμενή ανταπόκρισιν επί του αιτήματος και την παροχήν της δυνατότητος της προσκυνήσεως του μεγάλου αυτού και θαυματουργού Αγίου, ως και τα μέλης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και τον Πρόεδρον Αυτής, Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπον Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμον τον Β΄ διά την παροχήν της Κανονικής Αδείας.

Να σημειωθή ότι η θαυματουργός Αγία Κάρα θα παραμείνη εις την Κομοτηνήν επί δεκαήμερον και θα αναχωρήση το απόγευμα της Πέμπτης, 5ης Ιουνίου 2014.Ετικέτες