Η Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως τίμησε τους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Με εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα εορτάσθηκαν και φέτος με λατρευτικές εκδηλώσεις η Μνήμη των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο ομώνυμο παρεκκλήσιο της Ελευθερούπολης στην περιοχή «Μπουζίνα», όπου η παράδοση λέγει, ότι ο Μέγας των Εθνών Απόστολος Παύλος κατά τη περιοδεία του στη περιοχή της Μακεδονίας πέρασε και μίλησε στους παρευρισκομένους κατοίκους της πόλεως.

Την Κυριακή 28 Ιουνίου εσπέρας τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής με τη παρουσία Ιερέων της Μητροπόλεως και πλήθος πιστών. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Θωμάς Ανδρέου αναφερόμενος στην διαχρονικότητα του Λόγου των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Το πρωί της κυριωνήμου ημέρας τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία υπό των Ιερέων και Διακόνων της πόλεως προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Μπένου, ο οποίος πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας κήρυξε το Θείο Λόγο στο πυκνό εκκλησίασμα αναφερόμενος στις θυσίες των τιμωμένων Αγίων Αποστόλων ως απόδειξη της αλήθειας του Ευαγγελίου.

Το εσπέρας της Δευτέρας 29 Ιουνίου τελέσθηκε ο μεθέορτος εσπερινός των Αγίων Αποστόλων χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου πλαισιομένου υπό των Ιερέων και Διακόνων της πόλεως. Πριν το τέλος της ακολουθίας κήρυξε το Θείο Λόγο προς τους ευλαβείς χριστιανούς αναφερόμενος στον κόπο, τον μόχθο, τις ταλαιπωρίες κατά το έργο του στη διάδοση του Xριστιανισμού.

Το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου κατά την Ακολουθία:

IMG_00011.jpg
IMG_00181.jpg
IMG_00211.jpg
IMG_1585.jpg
IMG_1592.jpg


Ετικέτες