Η Κρήτη προετοιμάζεται για την Πανορθόδοξη-Εκκλησία και φορείς σε εγρήγορση

Loading...


Σε κινητοποίηση βρίσκονται στην Κρήτη Εκκλησία και φορείς για την προετοιμασία της Πανορθόδοξης Συνόδου όπου μετά από 962 χρόνια οι Προκαθήμενοι όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών συναντούνται τον Ιούνιο στη Κρήτη για την 1η μεγάλη Σύνοδο τους μετά το Σχίσμα του 1054!!!

Μετά από συνάντηση τοπικών φορέων προετοιμασίας της Συνόδου που έγινε στις 18 Μαϊου στη Περιφέρεια Κρήτης ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος ευχαρίστησε για την ανταπόκριση όλων στη σύσκεψη αυτή και σημείωσε τη σπουδαιότητα του μεγάλου και ιστορικού γεγονότος τούτου, την τιμή αλλά και την ευθύνη για την Κρήτη, τονίζοντας την ανάγκη να συμπράξουν όλοι μαζί για το άριστο αποτέλεσμα.
Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης καλωσορίζοντας στην Περιφέρεια Κρήτης όλους τους συμμετέχοντες εξέφρασε τη χαρά του για την κοινή πορεία της προετοιμασίας του ιστορικού-θρησκευτικού γεγονότος και την αναγκαιότητα να συνεργαστούν όλοι συντονισμένα, ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, για την Κρήτη, τη Χώρα μας, την Ελλάδα. Στο ίδιο πλαίσιο χαιρέτισε τη Σύσκεψη και ο Δήμαρχος Ηρακλείου, αναφερθείς στη μεγάλη σημασία του ιστορικού γεγονότος.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, μετέφερε σε όλους τις ευχές του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και εξέφρασε θερμές ευχαριστίες για την προθυμία και συμβολή όλων στην επιτυχία της διοργανώσεως του γεγονότος.
 Ετικέτες