Η Κεφαλονιά θρηνεί τον μακαριστό Γεράσιμο (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


του Γιώργου Χαλαβαζή

Με τεράστια προσμονή, εδώ και 22 ημέρες από την χειροτονία του ως Μητροπολίτης, όλη η Κεφαλονιά τον περίμενε να επιστρέφει στο νησί του, για την ενθρόνισή του!

Και είναι θλιβερό και πέρα για πέρα άδικο, ο νέος Μητροπολίτης μας, να επιστρέφει κοντά στο ποίμνιο του, όχι για να ενθρονιστεί όπως είχε ορίσει ο κανονισμός της Ιεράς Συνόδου στις 2 Ιουλίου , αλλά για να ταφεί στην πατρίδα του και κοντά στους ανθρώπους που τόσα χρόνια τους προσέφερε απλόχερα την αγάπη του!

Από νωρίς το πρωί, όταν έγινε γνωστή η θλιβερή είδηση της ξαφνικής εκδημίας του, το νησί της Κεφαλονιάς θρηνεί. Και θρηνεί για έναν ποιμενάρχη, που δεν πρόλαβε να τον χαρεί!

Για έναν ποιμενάρχη, που με την ταπεινότητά του, την αυταπάρνησή του, την αγάπη του για όλους τους ανθρώπους, είχε γίνει το «σύμβολο» και το πρότυπο.

Η Κεφαλονιά, τον είχε ανάγκη. Είχε ανάγκη την ύπαρξή του, τα λόγια του, τις συμβουλές του, την καλοσύνη του…

Το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Γερασίμου κατέφτασε στον Πόρο στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας 22 Ιουνίου.

Πλήθος ιερέων και πιστών τον περίμεναν στο λιμάνι, ενώ την ώρα που η πομπή περνούσε από τα χωριά για το Αργοστόλι, δακρυσμένα πρόσωπα, έραναν με λουλούδια…

Όταν η πομπή έφτασε στο Αργοστόλι, σταμάτησε και πλήθος κόσμου στην Σισσιώτισα, στον Αρχάγγελο, έτρεξε να με δάκρυα στα μάτια να τον υποδεχθεί.

Τελευταίος σταθμός ήταν η Μητρόπολη, όπου συνοδεία της Φιλαρμονικής και των γυναικών του Λυκείου Ελληνίδων παράρτημα Αργοστολίου, εισήλθε καταχειροκροτούμενος με τον κόσμο να φωνάζει ΑΞΙΟΣ, ΑΞΙΟΣ.

Το σκήνωμά του, έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα…

Και ένα είναι σίγουρο, πως ο μακαριστός Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κυρού Γεράσιμος, «ενθρονίστηκε» για πάντα στις καρδιές μας!

DSC_0010.jpg
DSC_0015.jpg
DSC_0017.jpg
DSC_0031.jpg
DSC_0041.jpg
DSC_0049.jpg
DSC_0062.jpg
DSC_0069.jpg
DSC_0073.jpg
DSC_0087.jpg
DSC_0099.jpg
DSC_0108.jpg
DSC_0109.jpg
DSC_0116.jpg
DSC_0131.jpg
DSC_0148.jpg


Ετικέτες