Η Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως & Πρεβέζης για τους Χιλιαστές ή Μάρτυρες του Ιεχωβά

Loading...


Η Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως & Πρεβέζης εξέδωσε ανακοίνωση για τους Χιλιαστές ή Μάρτυρες του Ιεχωβά εξαιτίας της αυξημένης δραστηριότητάς τους στην πόλη και τα χωριά της Πρεβέζης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

 

Πληροφορηθήκαμε από τους εφημερίους της καθ᾿ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως ότι τον τελευταίο καιρό παρατηρείται αυξημένη δραστηριότητα των Χιλιαστών ή Μαρτύρων του Ιεχωβά στην πόλη και τα χωριά της Πρεβέζης.
Ο Χιλιασμός είναι μία ξενόφερτη και ξενοκίνητη οργάνωση με τίτλο «Βιβλική και Φυλλαδική Εταιρία Σκοπιά» με έδρα το Μπρούκλιν της Αμερικής.
Η οργάνωση αυτή μέσω των βιβλίων και περιοδικών που εκδίδει, διοχετεύει σ᾿ολόκληρο τον κόσμο πλάνες και αντιχριστιανικές διδασκαλίες. Παγιδεύουν αθώες ψυχές ,εμφανιζόμενοι ως χριστιανοί ενώ αρνούνται τα βασικά δόγματα της χριστιανικής πίστεως και ιδιαίτερα την πίστη στην Αγία Τριάδα και τον Ιησού Χριστό ως «Θεό αληθινό εκ Θεού αληθινού».

Σύμφωνα με το πνεύμα του Ευαγγελίου και τους νόμους του κράτους σεβόμεθα την θρησκευτική ελευθερία οποιουδήποτε ατόμου. Όμως οφείλουμε να ενημερώσουμε και να διαφωτίσουμε τους χριστιανούς ότι για την Ορθόδοξη Εκκλησία οι Χιλιαστές ή Μάρτυρες του Ιεχωβά αποτελούν μία ύπουλη και επικίνδυνη αίρεση που ιδρύθηκε στην Αμερική το 1884.
Κάθε Ορθόδοξος Χριστιανός ακολουθώντας τα λόγια του Κυρίου αγαπάει όλους τους ανθρώπους. Αποστρέφεται όμως τις φοβερές αιρέσεις όποιες κι από όπου και αν προέρχονται, διότι πολεμούν και διαστρέφουν την Αλήθεια την οποία διαφυλάττει ακέραιη η Ορθόδοξη Εκκλησία μας που είναι η μόνη σώζουσα και οδηγεί τον πιστό με ασφάλεια στο λιμάνι της σωτηρίας.Ετικέτες