Η επέτειος της αναμνήσεως του Θαύματος του Αξιον Εστί στο Sommerville (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ο Ιερός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Sommerville, τίμησε στις 11 Ιουνίου την επέτειο της αναμνήσεως του Θαύματος του Αξιον Εστί με λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βοστώνης κύριος Μεθόδιος

. Στον Ιερό Ναό που εορτάζει εφέτος τα 100 χρόνια του φυλάσσεται ακριβές αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος Αξιον Εστί. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιότατος συνοδευόμενος από τους επισήμους και πλήθος κόσμου επισκέφθηκε την αίθουσα όπου παρατίθεται υπό της ενορίας συσσίτιο για τους απόρους.

 

Προσφωνόντας τον Μητροπολίτη Βοστώνης ο προϊστάμενος του Ναού π. Κωνσταντίνος Μανέτας, είπε ότι πέρασε ένας χρόνος από τότε που ξεκινήσαν να λειτουργούν το συσσίτιο το οποίο ονόμασαν «Τράπεζα της Κοιμήσεως» γιά να τους υπενθυμίζει την Τράπεζα, το Μεγάλο Δείπνο που αναμένει τους πιστούς στη Βασιλεία των Ουρανών. Αφετηρία εμπνεύσεως της διακονίας αυτής υπήρξε το έργο του Μητροπολίτου ο οποίος έδωσε φωτεινό παράδειγμα φιλανθρωπίας σε όλους χάρη στο Σπίτι της Φιλοξενίας που ίδρυσε προ πολλών ετών στην Βοστώνη. Η προσπάθεια δημιουργίας της Τράπεζας της Κοιμήσεως είχε την αμέριστη συμπαράσταση του προεδρου του ενοριακού συμβουλίου Βαγγέλη Κεχρή και όλων των μελών του. Το έργο όμως έλαβε σάρκα και οστά χάρι στον Guy Bressette και την σύζυγό του Ιωάννα, που ανέλαβαν την ευθύνη να το πραγματοποιήσουν συνεπικουρούμενοι από την Φιλόπτωχο του Ναού.

 

Ο Σεβασμιότατος αναφέρθηκε στο Ευαγγέλιο και ετόνισε ότι ο Χριστός μας έχει αφήσει εντολή να παρέχουμε τροφή και ένδυση σε όσους έχουν ανάγκη, συνεχάρη δε τον π. Κωσταντίνο Μανέτα και όλους όσους ασχολούνται με την Τράπεζα διακονίας. Κατόπιν, με τη συμετοχή της Γενικής Προξένου της Ελλάδος στη Βοστώνη κυρίας Ιφιγένειας Καναρά, έκοψε την ταινία των Εγκαινίων εγκαινιάζοντας έτσι επίσημα το θεάρεστο αυτό έργο.

 

Μετά τα Εγκαίνια επακολούθησε επίσημο εορταστικό γεύμα το οποίο παρατέθηκε προς τιμήν των επισήμων, των δωρητών του έργου και των ενοριτών, στο οποίο παρεκάθησαν ο Μητροπολίτης Βοστώνης, ο π. Αθανάσιος Νένης, η Γενικός πρόξενος της Ελλάδος και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Sommerville.