Η εορτή των Αγίων Αποστόλων στα Χανιά (ΦΩΤΟ)

Loading...


Λαμπρός πανηγυρικός Εσπερινός πραγματοποιήθηκε στον φερώνυμο Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων της Ενορίας Αγίου Στεφάνου Χανίων προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Κυδωνίας κ.κ. Δαμασκηνού και συμπροσευχουμένων πλήθους ιερέων και κόσμου, την Κυριακή 29 Ιουνίου 2014.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στην ζωή των Αγίων Αποστόλων, στην ταπεινότητα και στην αφοσίωση τους προς τον Κύριο. Μία αφοσίωση που αργότερα με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος τους έκανε διδασκάλους και συνεχιστές του αποστολικού έργου του Κυρίου μας. Τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη  υποδέχτηκε στον Ιερό Ναό ο οικείος εφημέριος Πρωτ. Ιωάννης Τσιτσιρίδης.

 

Ιερός Ναός Αγίων Αποστόλων στους Αγίους Αποστόλους:

Πολλά ειδυλλιακά εξωκλήσια σε παραθαλάσσιες περιοχές είναι αφιερωμένα στους Αγίους. Ένα εξ’ αυτών και το λουσμένο με το ηλιοβασίλεμα εξωκλήσι των Αγίων Αποστόλων, στην ομώνυμη περιοχή της πόλεως μας, των αλιέων που διάλεξε ο Κύριος μας και από αλιείς ιχθύων τους μετέβαλε σε αλιείς ψυχών. Ανθρώπων που αναζητούν και βοηθούν με την βοήθεια του Αγίου Πνεύματος, τον άνθρωπο που θέλει να μετανοήσει και να κοινωνήσει τα Άχραντα Μυστήρια, όπως ανέφερε στο κήρυγμα του στον πανηγυρικό Εσπερινό ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδίδων κ.κ. Χριστόφορος. Τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο προσφώνησε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης. Στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων διακονεί ο Πρεσβ. Παύλος Κλαράκης.

Ιερός Ναός Αγίων Αποστόλων Περβόλια:

Σε μία γειτονιά κατάμεστη με αρώματα βασιλικών και γλάστρες στις αυλές των σπιτιών στα Περβόλια Χανίων βρίσκεται ένας πανέμορφος μικρός ναός αφιερωμένος στη μνήμη των Αγίων Αποστόλων. Εκεί υποδέχτηκε μετά την ακολουθία του Εσπερινού τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ανδίδων, που τον συνόδευαν ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. Γεώργιος Περάκης, ο οικείος εφημέριος της περιοχής Πρωτ. Σπυρίδων Κουφός, προσφέροντας φιλοξενία με άρωμα και γεύσεις κρητικών παραδοσιακών εδεσμάτων. Κατάμεστος από χαρά ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε τον π. Σπυρίδωνα καθώς καθώς και όλους τους ενορίτες που σαν κρητικός που είναι στην καταγωγή, αναμοχλεύτηκαν μέσα του συγκινήσεις και ευχάριστες αναμνήσεις του παρελθόντος με την θερμή υποδοχή τους.Ετικέτες