Η εορτή του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου στην Πάτρα (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα εορτάσθη η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Ιωάννου του Ρώσου του Ομολογητού, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου Πατρών, με την συμμετοχή πολλών Ιερέων και πλήθους Λαού.

Την παραμονή ετελέσθη Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος εκήρυξε τον θείο λόγο επικαίρως, εν πληθούση Εκκλησία.

Ανήμερα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον ως άνω Ιερό Ναό.

Ο Σεβασμιώτατος εκήρυξε τον θείο λόγο στο πολυπληθές εκκλησίασμα που είχε κατακλύσει το νεόδμητο και περικαλλέστατο Ιερό Ναό, αναφερθείς με γλαφυρότητα στον βίο και στην ενάρετη πολιτεία του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου, στην ομολογία του και στο μαρτύριό του, αλλά και στην ιδιαιτέρα ευλογία που έχωμε οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, να κατέχωμε ως πολύτιμο θησαυρό το άφθαρτο Λείψανό του, τεθησαυρισμένο στο Νέο Προκόπιο της Χαλκίδος.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να επαινέση και να συγχαρή την Διευθύντρια και το Διδακτικό Προσωπικό, ως και τους γονείς των μαθητών του 29ου Δημοτικού Σχολείου, που έφεραν τα παιδιά τους στην Εκκλησία, αντιστεκόμενοι στον οδοστρωτήρα που θέλει να διαγράψη από τις καρδιές των νέων ανθρώπων τα ιερά και τα όσια του Γένους μας.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους Ιερείς και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού και όλους τους Ενορίτας για την αγάπη τους για την Εκκλησία και τον κόπο που καταβάλουν, ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες του Ιερού Ναού και ευχήθηκε σε όλους έτη πολλά, ευλογημένα και αναστάσιμα.

2705PATR (1).JPG
2705PATR (2).jpg
2705PATR (3).jpg
2705PATR (4).jpg
2705PATR (5).JPG
2705PATR (6).JPG