Η Εορτή του Αγίου Ανδρέου του ερημίτου στο Χαλκιόπουλο Βάλτου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Εορτάσθηκε και φέτος με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους πιστών η μνήμη του τοπικού Αγίου Ανδρέου του Ερημίτου, του εν Καλάναις Χαλκιοπούλου ασκήσαντος.

Την παραμονή της εορτής Σάββατο 14 Μαΐου το απόγευμα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ν.Χαλκιοπούλων Βάλτου, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός εσπερινός μετά το πέρας του οποίου, ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Ανδρέου του ερημίτου στους κεντρικούς δρόμους του χωριού, με τη συμμετοχή της φιλαρμονικής του Δήμου Αμφιλοχίας και τοπικών πολιτιστικών συλλόγων. Η λιτανευτική πομπή κατέληξε στην κεντρική πλατεία του χωριού όπου τελέσθηκε αρτοκλασία και ακολούθησε θείο κήρυγμα προς τους συγκεντρωμένους πιστούς, από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Καραγεώργο.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου, Κυριακή 15 Μαΐου στο σπήλαιο του Αγίου Ανδρέου
του ερημίτου στο όρος Καλάνα Βάλτου, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά την οποία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.ΚΟΣΜΑΣ, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε o ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας Αρχιμ. π.Μακάριος Αντωνόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη φετινή χρονιά, ήταν εξαιρετικά μεγάλη η συμμετοχή των πιστών που ανέβηκαν στο ιερό σπήλαιο νωρίς το πρωί, για να εκκλησιασθούν και να προσκυνήσουν τον τάφο του Αγίου και τα χαριτόβρυτα λείψανά του.
 

 

 

 

 

 Ετικέτες