Η Εορτή του Αγίου Ανδρέου στην Αρτα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου στην πόλη της Άρτας και στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου φυλάσσεται τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου.

Την Κυριακή το απόγευμα Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αρτης κ. Ιγνατίου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στο τέλος του οποίου ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στον βίο του Αποστόλου προέτρεψε τον πιστό λαό να ανταποκρίνεται στα κελεύσματα του Θεού και της Εκκλησίας και με προθυμία να υπηρετεί και διακονεί το άγιο θέλημά Του. Αν σήμερα ζούμε ατομικά και συλλογικά ως έθνος δύσκολες στιγμές, αυτό οφείλεται στην απομάκρυνση του Ευαγγελικού Λόγου από τη ζωή μας, αναζητούμε ψεύτικους σωτήρες, θεούς στα μέτρα μας, τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Την Δευτέρα το πρωί Ιερουργούντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως π. Θεολόγου Ντούβαλη, τελέσθηκαν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Η αναζήτηση γνήσιου Χριστιανικού τρόπου ζωής είναι σήμερα το ζητούμενο, τόνισε μεταξύ άλλων στον κηρυκτικό του λόγο ο π. Θεολόγος. Δυσκολευόμαστε να δεχθούμε τον Κύριο ως τη μόνη πηγή της ζωής και σωτηρίας μας. Επιζητούμε και τον εύκολο κοσμικό δρόμο, έτσι όμως γινόμαστε πνευματικά ανάπηροι. Την αυθεντικότητα του κηρύγματος και του τρόπου ζωής βρήκε ο Απόστολος Ανδρέας στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού.

_MG_7400.jpg
_MG_7528.jpg
_MG_7536.jpg
_MG_7555.jpg
_MG_7600.jpg
DSC_0005.JPG
DSC_0039.JPG


Ετικέτες