Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην πόλη της Κάτω Αχαίας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Ύψωσις του Τιμίου Σταυρού στην Κάτω Αχαία και στον Ιερό Ναό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, ο οποίος ευρίσκεται στην πλατεία της πόλεως και εξυπηρετεί τις λειτουργικές ανάγκες του ευσεβούς Λαού, έως ότου ανεγερθή ο νέος περικαλλής Ναός του Τιμίου Προδρόμου, πολιούχου Κάτω Αχαίας. ( Ο παλαιός μεγάλος Ναός του Τιμίου Προδρόμου κατεστράφη από τον μεγάλο σεισμό του 2008)

          Των ιερών ακολουθιών και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος εκήρυξε τον θείο λόγο προς τα πλήθη των ευσεβών κατοίκων της Κάτω Αχαίας και της ευρυτέρας περιοχής, οι οποίοι είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό και τα πέριξ αυτού.
 Ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε τα λόγια του ιερού υμνογράφου από το εξαποστειλάριο της εορτής και εξήγησε με θεολογική γλώσσα και κατανοητά παραδείγματα γιατί ο Σταυρός είναι: « ο φύλαξ της οικουμένης, η ωραιότης της Εκκλησίας, Βασιλέων το κραταίωμα, πιστών το στήριγμα, Αγγέλων η δόξα και των δαιμόνων το τραύμα».
          Παρόντες στην Θεία Λειτουργία ήσαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γρηγόριος Αλεξόπουλος, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαίας κ. Χρίστος Νικολάου, οι πρώην Δήμαρχοι κ. Ανδρέας Παναγιωτόπουλος και Διονύσιος Γκοτσούλιας, Αντιδήμαρχοι, ο Διοικητής της 116 Πτέρυγος Μάχης Αράξου,ο Διοικητής της Αστυνομίας και Εκπρόσωποι άλλων Αρχών και Φορέων.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ανεκοίνωσε ότι την επομένη Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, θα γίνη ο απολογισμός των οικοδομικών εργασιών, αλλά και ο οικονομικός απολογισμός του έργου της ανεγέρσεως του νέου περικαλλούς Ιερού Ναού του Τιμίου Προδρόμου Κάτω Αχαίας και εκάλεσε τους ευσεβείς χριστιανούς, να παραστούν ώστε να ενημερωθούν για τις εργασίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα ως και για την περαιτέρω πορεία του έργου.Ετικέτες