Η Ενορία Αγίου Γεωργίου Λαμίας σε Άνδρο και Τήνο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Η Ενορία Αγίου Γεωργίου Λαμίας πραγματοποίησε προσκυνηματική διήμερη εκδρομή στις 13-14 Ιουλίου, στα νησιά Άνδρο και Τήνο.

 Στην Άνδρο οι προσκυνητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν δύο ανδρικές Ιερές Μονές. Την Ιερά Μονή της Αγίας Μαρίνας, όπου φυλάσσεται τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου της και θαυματουργική εικόνα και την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου, όπου υπάρχουν πολλά πνευματικά κειμήλια. Συγκεκριμένα η μυρορροούσα εικόνα της Παναγίας της Μυροβλύζουσας και Ιερά Λείψανα όπως η κάρα του Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις, η κάτω σιαγώνα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, η χειρ του Αγίου Παρθενίου του εν Λαμψάκου και του Αγίου Νικολάου του εν Μύροις κα.

Την δεύτερη ημέρα, οι εκδρομείς συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στην Παναγία της Τήνου από τον Ιερέα του Ναού μας π. Νικόλαο Κατσαρέλη . Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τους προσκυνητές τους περίμενε μια ευλογημένη συνάντηση. Συγκεκριμένα οι εκδρομείς από την Λαμία συνάντησαν τον επίσκοπό τους, Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαο, ο οποίος βρίσκονταν στην ιδιαιτέρα του πατρίδα ιερά Νήσο Τήνο. Ο Σεβασμιώτατος, με μεγάλη χαρά προς τα πνευματικά του τέκνα, τους καλοδέχτηκε και για άλλη μια φορά οι Φθιωτοίς είχαν την ευκαιρία να ωφεληθούν πνευματικά από τα λόγια του. Ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε μια από τις προσωπικές εμπειρίες που είχε με το Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη ο οποίος επισκέφτηκε την Ιερά Νήσο και ομολόγησε ότι η Παναγία στην Τήνο είναι ολοζώντανη. Στο τέλος ευχήθηκε να αποδώσει καρπούς το προσκύνημα και ευχήθηκε να χαρίζει η Παναγία μας υγεία και ευτυχία σε όλους.

Το προσκύνημα έκλεισε με επίσκεψη στην Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ στη Ν. Μάκρη. Ετικέτες