Η αρχαιοτέρα Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό ναό Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015 η Εκκλησία μας εόρτασε την μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου και στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας στη Σπάρτη τελέσθηκε το πρωί, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου, η αρχαιοτέρα Θεία Λειτουργία, συγγραφείσα υπό του Αγίου Ιακώβου, η οποία τελείται με τη συμμετοχή του Αρχιερέως, δώδεκα ιερέων και των διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Με την ολοκλήρωση της τελετής ο σεπτός Ποιμενάρχης μίλησε για τη μεγαλοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, η οποία μας συνδέει με τους πρώτους Χριστιανούς, που δέχθηκαν τρομακτικές διώξεις εώς ότου εδραιωθεί η Εκκλησία του Χριστού. Παράλληλα τόνισε την ανάγκη της συμμετοχής των Χριστιανών στη Θεία Λειτουργία καθώς και στην κοινωνία των Αχράντων Μυστηρίων. Νωρίτερα το θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης και εφημέριος του Ι.Ν Αγίου Σπυρίδωνος π. Σεραφείμ Κοσμάς.

Να σημειώσουμε, ότι με ιδιαίτερη ευλάβεια και με τη συνοδεία του Διευθυντή του σχολείου κ. Περγαντή και των εκπαιδευτικών τους συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης.

2310spart.jpg
2310spart1.jpg
2310spart2.jpg
2310spart3.jpg
2310spart4.jpg
2310spart5.jpg


Ετικέτες