Η ανακομιδή των ιερών λειψάνων του πατρός Γερβασίου Παρασκευόπουλου

Loading...


Του  Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου

Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται εφέτος από τις 30 Ιουνίου 1964, όταν άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο ο αοίδιμος διδάσκαλος και πνευματικός πατέρας των Πατρών, Αρχιμανδρίτης π. Γερβάσιος Παρασκευόπουλος, η οσιακή μορφή του οποίου παραμένει ζωντανή στις καρδιές των ευσεβών Πατρέων, και έτσι πιστεύομε θα παραμένη, έως της συντελείας του αιώνος.

Σύμπας τότε ο Πατραικός Λαός, με δάκρυα στα μάτια και με τα άνθη της ευγνωμοσύνης του, προέπεμψε στην αιωνιότητα με ύμνους και ωδές πνευματικές, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου της πόλεώς μας, τον ακάματο εργάτη του Ευαγγελίου, τον διαπρύσιο κήρυκα των ιερών αληθειών, τον θερμουργό και ζηλωτή κληρικό, που ανεμόρφωσε πνευματικά τον τόπο και εγλύκανε με την αγία παρουσία του και τους πατρικούς του λόγους τις ψυχές των ανθρώπων.

Κλήρος και Λαός, πρεσβύτεροι μετά νεωτέρων, συνώδευσαν στην τελευταία επί γης κατοικία του, τον καλό ποιμένα, τον ανεπανάληπτο πνευματικό, τον απαστράπτοντα αδάμαντα, τον ακάματο, μαχητικό και ενάρετο, αγωνιστή κληρικό, τον πλουτιστή των πενήτων, των ορφανών τον προστάτη, τον οδηγό των νηπίων, «των αρνίων του Χριστού», όπως συνήθιζε να τα αποκαλή ο ίδιος, τον οραματιστή κοινωνικό εργάτη, τον ευγενή, τον σεμνό, τον απλούν και ανεξίκακο Λειτουργό του Υψίστου.

Πενήντα χρόνια μετά, Κυριακή 29 Ιουνίου 2014, ανήμερα της εορτής των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου,
όλοι θα είμαστε εκεί, στον τάφο που φυλάσσει τα Λείψανα του π. Γερβασίου.
Στις 5:30 το απόγευμα, θα τελέσωμε
τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, στις Κατασκηνώσεις της Αναπλαστικής Σχολής στα Συχαινά, που ο ίδιος ο αοίδιμος Γέροντας ίδρυσε, και εν συνεχεία με την βοήθεια του Θεού και την ευχή του μακαριστού και πολυσεβάστου πατρός, θα προβούμε στην ανακομιδή των Λειψάνων του.

Τούτο είναι χρέος μας ιερό προς τον ηγιασμένο του Θεού θεράποντα, τον π. Γερβάσιο,
είναι απότιση φόρου τιμής και ευγνωμοσύνης προς τον μεγάλο αυτό ευεργέτη της Πατραικής κοινωνίας.

Σας καλώ και σας προσκαλώ όλους σε αυτή την ευλογημένη τελετή και αγία ώρα, ώστε να πούμε 
για μία ακόμη φορά «ευχαριστώ» στον π. Γερβάσιο και να ζητήσωμε την ευχή του.

Την επομένη ημέρα, Δευτέρα 30 Ιουνίου, θα τελέσωμε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής
των Κατασκηνώσεων και ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού και αγίου Γέροντος.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας και ώρα 7:30, στον ίδιο χώρο, θα τελεσθή Αρχιερατικός Εσπερινός
και θα ακολουθήση εκδήλωση αφιερωμένη στην ζωή του π. Γερβασίου.

Πιστεύω ότι θα ακούσετε όλοι αυτό το σάλπισμα της Εκκλησίας και θα συναντηθούμε στον χώρο των Κατασκηνώσεων του π. Γερβασίου, για να ασπασθούμε τα ηγιασμένα Λείψανά του.

 Να έχωμε την ευχή του.

       
 Ετικέτες