Η Ακολουθία του Επιταφίου στη Μεταμόρφωση (ΦΩΤΟ)

Loading...


Του Μάρκου Παπαγεωργίου

Παρουσία εκατοντάδων πιστών τελέστηκε χθες Μεγάλη Παρασκευή η Ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Μεταμόρφωση, μέσα σε ιδιαίτερα κατανυκτική ατμόσφαιρα.

Στην Ακολουθία του Επιταφίου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφησίας Αμαρουσίου κ’ Ωρωπού κ. Κύριλλος, πλαισιωμένος από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικάνωρα Καραγιάννη και τους Εφημέριους του Ναού.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας ακολούθησε η περιφορά του Επιταφίου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, για να καταλήξει στη συνάντηση των Επιταφίων των παρεκκλησίων του Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Αγίας Παρασκευής και Αγίου Στεφάνου, καθώς και των Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου και Αγίας Βαρβάρας. Η συνάντηση γίνεται κάθε χρόνο στο Μνημείο Ηρώων, στο κέντρο της πόλεως με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών, της Φιλαρμονικής του Δήμου, χορευτικών συλλόγων, παρουσία του Δημάρχου και άλλων τοπικών φορέων.

Απευθυνόμενος στους ευσεβείς πιστούς ο Σεβασμιώτατος τους κάλεσε να πιστέψουν με όλη τους την καρδιά στην Ανάσταση του Θεανθρώπου, να ζήσουν τον θρίαμβο της Πίστης και της νίκης του Θεού κατά του θανάτου, μαζί με τη δική τους Ανάσταση. Ετικέτες