Ευχαριστήριο για τα θυρανοίξια ναού στην Αιγιάλεια

Loading...


Του εφημέριου π. Παναγιώτη Φούρα

Με τη βοήθεια του Θεού δια πρεσβειών του Αγίου Νικολάου, οι αναγκαίες εργασίες ανέγερσης και αποπεράτωσης των εργασιών κατασκευής του νέου ενοριακού Ιερού Ναού, Αγίου Νικολάου Ροδιάς Αιγιαλείας ολοκληρώθηκαν, έπειτα από τις σοβαρές ζημιές που υπέστη και κατεδαφίστηκε μετά από τον καταστροφικό σεισμό της 15ης Ιουνίου 1995. (Μέχρι σήμερα ως γνωστόν οι λατρευτικές ανάγκες της ενορίας τελούνταν προσωρινώς εις το υπόγειο του Ιερού Ναού). 

Οι λεπτομέρειες μπορούν να ολοκληρωθούν στο απώτερο μέλλον και εν λειτουργία του Ιερού Ναού τούτου.

Έτσι, το Σάββατο 20ην & την Κυριακή 21ην Σεπτεμβρίου 2014 τελέσθηκαν τα Θυρανοίξια και η πρώτη Θεία Λειτουργία, (ύστερα από 19 χρόνια) μετά πάσης Εκκλησιαστικής μεγαλοπρέπειας, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλου, και με την συμμετοχή τόσο του Ιερού Κλήρου όσο και εκατοντάδων πιστών.

Από τα βάθη της ψυχής μου νιώθω την ανάγκη, να ΄πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εκείνους που στάθηκαν δίπλα μου και με βοήθησαν ανιδιοτελώς, αλλά και προσφέροντας χρήματα ή και προσωπική εργασία, καθώς και τους μεγάλους δωρητές που επωμίστηκαν το κόστος κάποιων εργασιών σε υλικά και εργασία, στις δύσκολες αυτές εποχές που διανύουμε.

Ευχαριστώ το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλο που έκανε τόσα χιλιόμετρα και τίμησε το Ναό μας με την παρουσία του.

Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου – Εκκλησιαστικούς συμβούλους καθώς και τους Ιεροψάλτες που διακονούν ανιδιοτελώς και αγόγγυστα.

Ευχαριστώ αυτούς που απεδέχθησαν την πρόσκλησή μου και παρευρέθησαν, καθώς όλους ανεξαιρέτως τους ενορίτες και όχι μόνο, οι οποίοι με τις θυσίες, τους κόπους τους, αλλά και από το υστέρημά τους, συνέβαλαν εις την ανέγερση & ολοκλήρωση του νέου Ιερού Ναού έως εδώ.

Ευχαριστώ τον κ. Νικόλαο Γιοργαντόπουλο που προσέφερε νερά και αναψυκτικά, καθώς και τους υπολοίπους συγχωριανούς μου που ετοίμασαν και προσέφεραν στο Ναό κάποια εδέσματα όπου κεράστηκαν οι παρευρισκόμενοι.

Τέλος οφείλω να αναφέρω ότι οι προσπάθειές μας δεν σταματούν εδώ. Εγώ με το συμβούλιό μου, αλλά και μαζί με όλους εσάς θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε μέχρι το τέλος, να δούμε το Ναό μας πανέτοιμο, με πρώτη προτεραιότητα την θέρμανση, διότι πιστεύω ότι ο Θεός είναι μαζί μας στο Θεάρεστο αυτό έργο.Ετικέτες