Σισανίου Παύλος: Χωρίς το Θεό και καλές πράξεις να κάνεις σκουπίδι θα μείνεις, ζώο που θα καταλήξει ψόφιο κουφάρι (ΦΩΤΟ&ΗΧΗΤΙΚΟ)

Loading...


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη εορτάσθη και εφέτος η μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας στην ομώνυμη πανηγυρίζουσα Ενορία της Κομοτηνής. 

Χθες το απόγευμα, κατά την ακολουθίαν του εσπερινού εχοροστάτησε ο παρεπιδημών εις την πόλιν μας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, τη συμμετοχή πλειάδος Ιερέων, παρουσία των τοπικών Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, ως και εκπροσώπων των εορταζουσών Μονάδων του Πυροβολικού.

Την διακονίαν του λόγου ανέλαβε ο φιλοξενούμενος Ιεράρχης, ο οποίος ωμίλησε με γλαφυρότητα για την προσωπικόητα της Αγίας Βαρβάρας, τα πνευματικά της χαρίσματα και εκάλεσε τους πιστούς να τη μιμηθούν, επισημάνας το όφελος από την εν Χριστώ ζωήν.

Μίλησε και για τις εικόνες στα σχολεία και τον πόλεμο που δέχεται η θρησκεία μέσω της… μόδας, όπως είπε.  Είπε ακόμη πως «Άγιος δεν είναι αυτός που κάνει καλές πράξεις, αν δεν έχεις το Θεό σκουπίδι θα μείνεις». Είπε ακόμη πως σήμερα έχουμε χάσει τα αυτονόητα και λέμε να σώσουμε την οικονομία θυσιάζοντας ανθρώπους! Αν είναι ο άνθρωπος για την οικονομία πάμε να φουντάρουμε όλοι! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κήρυγμα Σεβ. Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου by Geraf on Mixcloud

 


Ετικέτες