Εορτή του Αγίου Νεομάρτυρος Αποστόλου του Νέου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Πλήθος ευλαβών προσκυνητών συμμετείχε και φέτος στην εορτή του μεγάλου Τοπικού μας Αγίου, του Νεομάρτυρος Αποστόλου του Νέου, που τελέστηκε στον ομώνυμο Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Λαυρεντίου, το διήμερο 15-16/8.

    Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε και ομίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για την πληθωρική συμμετοχή του λαού μας στην Θεομητορική πορεία του Δεκαπενταυγούστου, που δείχνει την βαθιά και ακλόνητη πίστη του και την προσήλωσή του στην παράδοση της Εκκλησίας μας.
Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος, παίρνοντας αφορμή από το ότι η εορτή του Αγίου συμπίπτει με την Αναστάσιμη ημέρα της Κυριακής, ανέφερε πως ο Άγιος ήταν μάρτυρας διπλής Αναστάσεως. Της Αναστάσεως του Χριστού, αλλά και της Αναστάσεως του Γένους και της πατρίδος μας.

Μιλώντας δε προτρεπτικά προς τους πιστούς, σημείωσε χαρακτηριστικά: «…Να κρατήσουμε ακλόνητη την πίστη στην Ανάσταση του Χριστού. Να κρατήσουμε τη φλόγα της αληθινής ελευθερίας στις καρδιές μας. Δεν πρέπει να χάσουμε το κουράγιο μας. Η πραγματική ελευθερία δε δεσμεύεται. Δεν έχει οικονομικά μεγέθη. Μπορεί να είναι ελεύθερος ακόμη και στις πιο ακραίες συνθήκες, αρκεί να πιστεύει στην Ανάσταση. Να κρατάει ζωντανή την ελπίδα στο Χριστό, και να αγαπάει αληθινά την πατρίδα του».

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού, ενώ ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αλμυρού, όπου εορτάστηκε η μνήμη της απελευθερώσεως της πόλεως του Αλμυρού από τον Τουρκικό ζυγό, στις 17 Αυγούστου του 1881.

 

 


  Ετικέτες