Εορτάσθηκε η Σύναξη της Παναγίας Γοργουπηκόου στον Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Γοργουπηκόου εορτάσθηκε την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος και συγκεκριμένα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Εφέτος κατά αγαθή συγκυρία την παραμονή της εορτής η Μητρόπολη παρέλαβε αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Γοργουπηκόου, από την Ιερά Μονή Δοχειαρίου του Αγίου Όρους την οποία δώρισε ο Καθηγούμενος αυτής Αρχιμ. κ. Γρηγόριος στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Νικόλαο.

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας, η οποία έχει τις διαστάσεις του πρωτοτύπου τοποθετήθηκε στο μέσον του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών. Το απόγευμα τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός και την κυριώνυμο ημέρα πανηγυρική θεία Λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος και ιερούργησε ο Ιεροκήρυξ της Μητροπόλεως Αρχιμ. Σεραφείμ Ζαφείρης με τον Διάκονο π. Αμβρόσιο Αναστασίου, ενώ στο ιερό αναλόγιο έψαλαν οι Διάκονοι π. Ευστάθιος Κατόπης και π. Δημήτριος Ατμαντζίδης.

Το θείο λόγο εκήρυξε ο π. Σεραφείμ ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της Ιεράς Εικόνος και σε θαύματα της Παναγίας Γοργουπηκόου. Στο τέλος, ο Ποιμενάρχης βαθύτατα συγκινημένος εξέφρασε την χαρά όλων για την παρουσία της «Ευλογημένης Επισκέπτριας, η οποία έκανε την τιμή να έρθει από το Άγιον Όρος στην πόλη μας» όπως χαρακτηριστηκά ανέφερε, χωρίς μάλιστα να το γνωρίζει κανείς και εξέφρασε εκ μέρους του κλήρου και του λαού τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου Αρχιμ. κ. Γρηγόριο για την μεγάλη ευλογία που προσέφερε στην Ιερά Μητρόπολη.

Με την ευκαιρία της παρουσίας της Ιεράς Εικόνος, η οποία θα παραμείνει στον Μητροπολιτικό Ναό μέχρι την 28ην Οκτωβρίου, εορτή της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου και της Εθνικής Επετείου, θα τελούνται καθημερινώς ιερές ακολουθίες και Παρακλήσεις προς την Υπεραγία Θεοτόκο την Γοργοϋπήκοο.

0110fth.jpg
0110fth1.jpg
0110fth2.jpg
0110fth3.jpg


Ετικέτες