«Ενδυναμώνοντας το σχολείο και την οικογένεια μέσα από την πρακτική της συγχώρησης»

Loading...


Την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, που διοργάνωσε η Μητρόπολή μας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, με θέμα: «Ενδυναμώνοντας το σχολείο και την οικογένεια μέσα από την πρακτική της συγχώρησης».

Στην εκδήλωση, που φιλοξενήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Γέρακα, ομιλητές ήταν ο Καθηγητής της Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Wisconsin-Madison της Αμερικής κ. Robert Enright και η υπεύθυνη του προγράμματος: «Αγωγή στη Συγχώρηση» του ίδιου Πανεπιστημίου, Δρ. Πέλη Γαλίτη.

Κατά την έναρξη, απηύθυναν χαιρετισμό ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ.Στέφανος Καπέλας και ο δήμαρχος Παλλήνης κ. Αθανάσιος Ζούτσος.

Στη συνέχεια, ο Δρ. Enright, ο οποίος είναι και ιδρυτής του International Forgiveness Institute, ανέλυσε την έννοια της συγχώρησης και την επίδραση που αυτή έχει στη ζωή του ανθρώπου που συγχωρεί, αλλά και των οικείων του. Ο Καθηγητής παρουσίασε επίσης τα αποτελέσματα κλινικών δοκιμών που έγιναν τα τελευταία χρόνια σε ασθενείς τελικού σταδίου, οι οποίοι ακολούθησαν τη «θεραπεία της συγχώρησης».

Κατόπιν η κα Γαλίτη παρουσίασε την εμπειρία της ως υπεύθυνη του προγράμματος «Αγωγή στη Συγχώρηση» που εφαρμόζεται πιλοτικά σε σχολεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος, ο οποίος ευχαρίστησε τους ομιλητές. Ο Σεβασμιώτατος μοιράστηκε τη δική του εμπειρία μέσα από περιστατικά και ανέλυσε την έννοια της συγχώρησης μέσα από τη λατρευτική ζωή της Εκκλησίας μας.

 

 

 

 

 Ετικέτες