Εκοιμήθη εν Κύριω ο π. Ιωάννης Λαγοπάτης

Loading...


Την Τρίτη 26η Μαΐου 2015, εκοιμήθη εν Κύριω ο Συνταξιούχος Εφημέριος του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Στόλου Κυνουρίας, Πρεσβύτερος Ιωάννης Λαγοπάτης του Παναγίωτου σε ηλικία 85 ετών.

Η Εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί την Τετάρτη 27η Μαΐου 2015 στις 5 μ.μ. εις τον Ιερόν Ναόν Αγ. Ραφαήλ Τριπόλεως, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου.

Σύντομο Βιογραφικό σημείωμα μακαριστού Πατρός Ιωάννη Λαγοπάτη

 

Ο Ιερεύς Ιωάννης Λαγοπάτης, του Παναγιώτου και της Μαρίας, εγεννήθη εις την Τρίπολη το έτος 1930. Τυγχάνει απόφοιτος Δημοτικού Σχολείου.

Ενυμφεύθη την Αικατερίνη Θανοπούλου του Σωτηρίου το έτος 1957, μεθ” ης απέκτησαν δύο τέκνα, την Μαρία και τον Παναγιώτην.

Εχειροτονήθη υπό του Μακαριστού Επισκόπου Ηλιουπόλεως κυρού Θεοκλήτου (Λέτσου) Διάκονος την 27ην Φεβρουαρίου 1975 εις τον Ιερόν Ναόν Ευαγγελιστρίας Τριπόλεως και Πρεσβύτερος την 28ην Φεβρουαρίου 1975 υπό του ιδίου Αρχιερέως και εις τον αυτόν Ιερόν Ναόν.

Από της ημέρας της χειροτονίας του έως και της συνταξιοδοτήσεώς του την 1ηνΣεπτεμβρίου 1992 διηκόνησε ως τακτικός εφημέριος του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Στόλου Κυνουρίας.

Έλαβεν την πνευματικήν πατρότητα υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Θεοκλήτου την 4ην Μαρτίου 1984.

Ευχόμαστε εκ βάθους καρδίας όπως Κύριος αναπαύσει την ψυχή αυτού εν χώρα ζώντων ένθα οι δίκαιοι αναπαύονται, να συνεχίσει να λειτουργεί εις το υπερουράνιο θυσιαστήριο και να έχουμε την ευχή του.

Στους οικείους του να δίδει ο θεός την άνωθεν παρηγορίαν που τόσο έχουν ανάγκη.

+ Ιερεύς Ιωάννης ΣουρλίγγαςΕτικέτες