Εκδημία πατρός Γαβριήλ Μεταλλίδη (ΦΩΤΟ)

Loading...


Εξεδήμησε προς Κύριον το μεσημέρι της Πέμπτης 18 Φεβρουαρίου 2016 ο πολυσέβαστος αιωνόβιος γέροντας και επί σειρά πολλών ετών κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Μεταλλίδης.

Ο μακαριστός, γεννημένος πριν από έναν αιώνα στην Αμάσεια του Πόντου, διετέλεσε για δεκαετίες προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Συκεών και τιμήθηκε με το οφφίκιο του Μεγάλου Εκκλησιάρχου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Βαρνάβας, πληροφορηθείς την εκδημία του σεβαστού γέροντος, μετέβη στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χορτιάτη, όπου εξετέθη το σκήνωμά του σε προσκήνυση, για να τελέσει το πρώτο τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του.

Τρισάγιο τέλεσε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος, εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου, για να τιμήσει τον εκλιπόντα για την προσφορά του και τη διακονία του στη Μητέρα Εκκλησία.
Η εξόδιος ακολουθία του γέροντος Γαβριήλ Μεταλλίδη τελέστηκε σήμερα το πρωί στην προαναφερθείσα Ιερά Μονή όπου και και ετάφει.

1902ekd (1).jpg
1902ekd (2).jpg
1902ekd (3).jpg
1902ekd (4).jpg


Ετικέτες