Εγκαίνια του νέου Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας Παντανάσσης Πατρών(ΦΩΤΟ)

Loading...


Ένα στολίδι απέκτησε η Ενορία Παντανάσσης Πατρών, το νέο πνευματικό της κέντρο, όπου θα στεγασθούν όλες οι μετά την Θεία Λειτουργία δραστηριότητες.

 Πρόκειται, για ένα παραδοσιακό κτήριο, το οποίο εδώρισαν στην Ενορία ευσεβείς συμπολίτες, οι οποίοι παρεκάλεσαν να τηρηθή η ανωνυμία τους.

            Πλήθος ευσεβών Χριστιανών, Ιερείς και εκπρόσωποι Αρχών παρέστησαν στην σεμνή και συγκινητική τελετή των Εγκαινίων.

            Μετά τον αγιασμό τον οποίο ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος μετά του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ωμίλησε ο Προιστάμενος του Ιερού Ναού της Παντανάσσης Πατρών, αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, ο οποίος είπε τα εξής:
«Αύτη η των εγκαινίων ημέρα του πνευματικού κέντρου της Παντανάσσης των Πατρών, αγαλλιασώμεθα και ευφρανθώμεν εν αυτή »

Σεβασμιώτατε, Θεοφιλέστατε, σεβαστοί πατέρες, αγαπητοί αδελφοί. Σας καλούμε αυτή την ώρα την ευλογημένη να χαρήτε μαζί μας, διότι ένα όνειρο ετών γίνεται για την ενορία μας πραγματικότητα.

Ήδη προ ολίγου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης  ετέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό για να εγκαινιάση το νέο Ενοριακό μας κέντρο, το οποίο είναι η προέκταση του μεγαλοπρεπούς Ιερού Ναού της Παντανάσσης, καθώς τα πάντα ξεκινούν από το Άγιο Θυσιαστήριο, το οποίο είναι το όντως κέντρο της ενορίας και της ζωής μας.
Τούτος ο χώρος που εγκαινιάσθηκε σήμερα, θα δέχεται και θα εξυπηρετή όλες τις μετά την Θεία Λειτουργία εκδηλώσεις, δηλαδή, τις πνευματικές συναντήσεις, τους κύκλους μελέτης Αγίας Γραφής, τα κατηχητικά Σχολεία, τις διαλέξεις και άλλες κοινωνικές ανάγκες της ενορίας .

Επιτρέψατέ μου την ιεράν αυτή στιγμή ως εκπρόσωπος του Ιερατείου και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ναού , να εκφράσω από καρδίας ευγνωμοσύνη και δόξα εις Τον εν Τριάδι προσκυνούμενον Θεόν ημών και την έφορον της ενορίας μας Υπεραγίαν Θεοτόκον, την Παντάνασσάν μας, διά την πολλήν και άμετρον ευλογίαν και χάριν Της, ώστε να καθιερώνεται σήμερα τούτο το κτήριο ως πνευματική κυψέλη της ενορίας.

Εκ δευτέρου, καθηκόντως πράττοντες, ευχαριστούμε θερμώς τους εν Χριστώ αδελφούς, ενορίτες ευσεβείς και εκλεκτούς, οι οποίοι εκ της αγαπώσης τον Κύριον καρδίας των και της ευλαβείας των προς το Σεπτόν πρόσωπον της Υπεραγίας Θεοτόκου, συνεπικουρούντες το επιτελούμενον προς δόξαν Θεού έργον, προέβησαν στην δωρεάν ολοκλήρου αυτού του λαμπρού οικοδομήματος.

Σεβόμενοι την επιθυμίαν τους διά την τήρηση της ανωνυμίας τους, ονομάζομε –χωρίς να κατονομάζομε- μεγάλους δωρητές και ευεργέτες της ενορίας μας, προσευχόμενοι διά την υγείαν τους και την σωτηρία της ψυχής τους, ως αντίδωρο εκ του Παναγάθου και Δωρεοδότου Θεού.

Ακόμη, έκφραζομεν θερμές ευχαριστίες προς όλους τους δωρητές, οι οποίοι είτε ηθικώς, είτε υλικώς, υπεστήριξαν αυτή την ευλογημένη προσπάθεια, ώστε εν τω συνόλω της η Ενοριακή δραστηριότητα να αποδίδη καρπούς προς δόξαν Θεού και σωτηρία ψυχών.

Εν τέλει, οφείλω να καταθέσω τον άπειρον σεβασμό όλων μας και τις ευχαριστίες μας προς το πρόσωπόν Σας Σεβασμιώτατε, διά την υποστήριξιν Σας εις την αποκατάστασιν του Ενοριακού μας Ναού, αλλά, και διά την απόλυτον εμπιστοσύνη που επιδείξατε στη ταπεινότητά μας και τους συνεργάτες μας, με αποτέλεσμα σήμερα όλοι μαζί, ιερός κλήρος και λαός του Θεού, να συνευφραινόμεθα στη μεγάλη αυτή χαρά της ενορίας μας.
Δόξα τω Θεώ, πάντων ένεκεν».

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του, ανεφέρθη στην σημασία της αποκτήσεως πνευματικού κέντρου στην Ενορία Παντανάσσης, στην εργασία που επιτελείται στην Ενορία και στις άοκνες προσπάθειες του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου, αλλά και των συνεφημερίων του και των λοιπών συνεργατών του.

Επίσης, ετόνισε την ωραία και ευγενή πράξη των ευσεβών Δωρητών του οικήματος, οι οποίοι επιθυμούν να τηρηθή η ανωνυμία τους, κάτι που μαρτυρεί την σεμνότητα και ταπείνωσή τους. Τούς προέβαλε δε ως πρότυπα ευσεβών και εναρέτων ανθρώπων.

Ακόμη, έκανε λόγο για τους εθελοντές στο έργο της Ενορίας και ευχαρίστησε τις ιερατικές οικογένειες, τις Πρεσβυτέρες και τα τέκνα των Ιερέων, που όχι μόνο στην συγκεκριμένη Ενορία, αλλά σε όλες τις Ενορίες σηκώνουν τον σταυρό της ωραίας πνευματικής και κοινωνικής προσπαθείαςμαζί με τους Ιερείς μας.
Δεν παρέλειψε ο Σεβασμιώτατος να αναφερθή στο σπουδαίο και πολυσχιδές έργο της τοπικής μας Εκκλησίας, το οποίο επιτελείται με ζέση ψυχής σε δύσκολους καιρούς, προς δόξαν Θεού και κουφισμόν πνευματικό και ενίσχυση του Λαού μας.

Τέλος, ανεκοίνωσε ότι τα θυρανοίξια του πλήρως ανακαινισθέντος μεγαλοπρεπούς και ιστορικού Ναού της Παντανάσσης, ο οποίος είχε υποστή πολύ μεγάλες ζημιές από τον σεισμό του 2008, θα πραγματοποιηθούν στις 21 Νοεμβρίου 2015.

Μετά την τελετή των εγκαινίων έγινε η ξενάγηση στους χώρους του πνευματικού κέντρου και παρετέθη μικρά δεξίωσις.

 

 

 

 


 Ετικέτες