Δωρεά του Ιδρύματος «Αντιφυματικός Αγώνας» στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Δύο σύγχρονες καρέκλες αιμοληψίας-αιμοδοσίας παρέδωσε στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, δωρεά του Ιδρύματος «Αντιφυματικός Αγώνας».

Ο Σεβασμιώτατος, τονίζοντας τη σημασία της αιμοδοσίας, σημείωσε ότι με την εθελοντική αιμοδοσία δίνεται η δυνατότητα στο σημερινό πιστό να μιμηθεί έμπρακτα, και με αυτόν τον τρόπο, τον Κύριό μας Ιησού Χριστό, ο οποίος πρώτος προσέφερε το αίμα Του για τη σωτηρία και τη ζωή όλων μας. Σε έναν κόσμο υπερπερισσείας καταναλωτικών αγαθών, αλλά πνευματικής και κυριολεκτικής αναιμίας, η εν Χριστώ ζωή είναι μετάγγιση και μετάδοση της αγάπης προς τον πλησίον και το αίμα η ζωοδότις και ζωογόνος απόδειξη αυτής της αγάπης.

Σε λίγες ημέρες στην υμνογραφία του Επιταφίου Θρήνου η Εκκλησία μας αξιοποιεί μίαν εικόνα από τον φυσικό κόσμο, γεμάτη υπερβάλλουσα αγάπη και στοργή, για να μας μεταδώσει το μεγαλείο του Θείου Πάθους: «Ώσπερ πελεκάν, τετρωμένος την πλευράν σου Λόγε, σούς θανόντας παίδας εζώωσας, επιστάξας ζωτικούς αυτοίς κρουνούς». Ο ιερός υμνωδός παραβάλλει τη θυσία του Κυρίου μας με εκείνη του πελεκάνου, ο οποίος τρυπά με το ράμφος το ίδιο του το στήθος, για να ενσταλάξει, στη συνέχεια, το αίμα του στο στόμα των νεοσσών του και να τους κρατήσει στη ζωή. Κατά παρόμοιο τρόπο και με την άφραστη φιλανθρωπία Του, ο ποιήσας «εξ ενός αίματος παν γένος ανθρώπων», συγκαταβαίνει, ώστε από την τετρωμένη Του πλευρά να ρεύσει «υπέρ ημών και πολλών εκχυνόμενον» το αντίδοτο της αμαρτίας και του θανάτου, προσφέροντας το Άχραντο και Ζωήρυτο Αίμα Του για τη θεραπεία των ανθρώπων.

Στη συνέχεια, εξήγησε ότι το Ίδρυμα «Αντιφυματικός Αγώνας» δημιουργήθηκε όταν η νόσος αυτή ήταν σχεδόν ανίατη, αλλά διατηρήθηκε κάνοντας άλλου είδους φιλανθρωπικές δράσεις. Σήμερα έχει τέσσερα ακίνητα στην ιδιοκτησία του, προσφορά δωρεών. Τα έσοδα από αυτά επιστρέφουν στον συνάνθρωπο. Θα μπορούσαν βέβαια να ήταν πολύ περισσότερες αυτές οι προσφορές εάν τα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα απαλλάσσονταν της φορολογίας.

 Ετικέτες